Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


2223 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010
17:53
 • Με 3 ευρώ εξασφαλίζετε 350 ταμπλέτες για τον καθαρισμό 1.400-1.750 λίτρων νερού, ώστε τα παιδιά να πίνουν και να πλένονται με ασφάλεια.
 • Με 5 ευρώ παρέχετε 100 φακελάκια αλάτων ενυδάτωσης από το στόμα, τα οποία βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν την αφυδάτωση και τη διάρροια.
 • Με 15 ευρώ παρέχετε ένα πακέτο πρώτης ανάγκης που περιλαμβάνει επιδέσμους, γάντια, ψαλίδι, ταινίες, αλοιφή για τα μάτια και απολυμαντικό, ώστε κάποιος να μπορεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες για ένα μικρό τραυματισμό, άμεσα.
 • Με 20 ευρώ εξασφαλίζετε 15 δοχεία νερού των 10 λίτρων για την μεταφορά και την αποθήκευση νερού.
 • Με 50 ευρώ παρέχετε 120 πακέτα μπισκότων για υποσιτισμένα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες, ή τον εξοπλισμό για ασφαλές πόσιμο νερό σε 7 οικογένειες.
 • Με 100 ευρώ εμβολιάζετε 3.750 παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας.
 • Με 195 ευρώ παρέχετε μια σκηνή για μια σεισμόπληκτη οικογένεια

 

 • Όποιος επιθυμεί να συμβάλει μπορεί να καλεί από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ το 901 11 17 17 17 με αυτόματη χρέωση 3 ευρώ + ΦΠΑ ανά κλήση.
 • Δωρεές με SMS: στέλνοντας μήνυμα με τη λέξη ΑΙΤΗ στο 19454 χρέωση 1 ευρώ + ΦΠΑ ανά SMS (ισχύει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου έως τα μεσάνυκτα της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου).

 

O ΣΚΑΪ και η UNICEF διοργανώνουν Μαραθώνιο Αλληλεγγύης στις 25 Ιανουαρίου από τις 06:00 - 24:00, στο Ζάππειο.

 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΩΡΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

 • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480023-04
 • ALPHA BANK: 115 002002 022472 (διαδικασία Κ03)
 • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 017 04 00593488
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-045921-741
 • EMPORIKI BANK: 66360008
 • EUROBANK: 0026.0102.13.0200612226
 • ATTICA BANK: 069-54799691
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: 000012163468
 • GENIKI BANK: 3603003908-9
 • CITIBANK: 55 02 346484
 • MILLENNIUM BANK: 519829
 • ASPIS BANK: 101-03-0006583
 • HSBC: 002-066694-130
 • ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK: 296431012017


Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου το κοινό μπορεί να τηλεφωνεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Μαραθωνίου που θα ανακοινώνεται από την εκπομπή για να συνεισφέρει στην προσπάθεια.

Όσοι επιθυμείτε να καταγραφεί η προσφορά σας μέσω ίντερνετ στην ιστοσελίδα της UNICEF, πατήστε ΕΔΩ

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
1125 αναγνώστες
13 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010
05:02

Στο αμέσως προηγούμενο κείμενο υπήρχε μια αναφορά στο ενδεχόμενο πτωτικής διάσπασης των 2100 (λίγο χαμηλότερα στην πραγματικότητα αλλά χάριν ευκολίας θεωρούσα το 2100 κάτω φράγμα του εύρους διακύμανσης και τα επίπεδα πέριξ των 2400 άνω φράγμα). Σαφώς και αν κοιτάξει κανείς τεχνικά την αγορά μας θα πρέπει να είναι τυφλός (που λέει και ο Coldplay) για να μη διαπιστώσει ότι τα επίπεδα λίγο χαμηλότερα των 2100 αποτελούν ένα σημαντικότατο επίπεδο με βάση την κίνηση της αγοράς από τα χαμηλά του περασμένου Μάρτη. Ακόμη ένας σχηματισμός που με πτωτική διάσπαση "υπόσχεται"...όλεθρο είναι αυτός του ΩΚΩ με τον δεξιό Omo να δείχνει χαμηλότερα αν αρχίζει να σχηματίζεται, κάτι που επίσης προϋποθέτει πειστική πτωτική διάσπαση του 2100. Ο thrassakos είχε μιλήσει για τους "διαδοχικούς κεφαλωμίτες" ήδη από τον Δεκέμβρη. Αυτός που ξεκινά τον ώμο νοτιοστρόφως (ορολογία κατά thrassakos) από τα επίπεδα των 2100 είναι και ο πλέον ανησυχητικός αφού δείχνει πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που είμαστε.

Η χθεσινή (πλέον) συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου ήταν συνεδρίαση - τρενάκι λούνα-παρκ με το δείκτη να φτάνει σχεδόν να βάλει τον άσσο μπροστά 2,5 ώρες πριν τη λήξη της. Εκεί την άφησα, λόγω υποχρεώσεων. Το βράδυ που γύρισα είδα με έκπληξη το θετικό κλείσιμο πάνω από τις 2100 κι ενώ πριν έβλεπα τα χαρτάκια μου να τρώνε απανωτές σφαλιάρες και οι σκέψεις στο μυαλό ήταν σχετικές με εγκλωβισμούς, μέχρι που με "παίρνει" να μείνω χωρίς να ρισκάρω το κεφάλαιο και άλλα τέτοια...αισιόδοξα. Ανακουφιστικό το γύρισμα αλλά θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια και είναι ασφαλώς πρόωρο να μιλά κανείς για αποφυγή του κινδύνου.

Παράλληλα, είχαμε και την συζήτηση περί ΠΣΑ στο Ecofin. Η αλήθεια είναι πως με βάση τα όσα κυκλοφορούσαν στον τύπο από το πρωί σχετικά με αυτό το θέμα το -4% που έγραφε το ΧΑΑ ήταν μάλλον υπερβολικό ή, καλύτερα, μηδενιστικό. Βέβαια, αν ο σκοπός ήταν η δημιουργία πανικού τότε το παιχνίδι παίχτηκε τέλεια. Γιατί όταν οι, κατά γενική ομολογία, όχι και τόσο "κακές" δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν αρκούν για να ανακόψουν την παρατεταμένη πτώση του ΧΑΑ κι ενώ τα spreads έδειχναν διαθέσεις να κλείσουν λίγο από τα υψηλά των 280 περίπου μ.β. που είχαν φτάσει, η αντίδραση του ΧΑΑ θύμιζε παιδική χαρά κι όχι αναπτυγμένη αγορά - φυσικά το αν είμαστε παιδική χαρά ή αναπτυγμένη αγορά είναι κι αυτό προς συζήτηση.

Το αν τελικά η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μέρος του κομματιού "παιχνίδια εξουσίας / scare tactics" τότε αξίζει ένα χειροκρότημα για τον τρόπο που αυτή εξελίχθηκε αφού το -4% δεν φαινόταν το πρωί, ήρθε καθώς εντείνονταν οι πιέσεις και έφυγε με τρόπο...μαγικό! Επιστρέφοντας στην τεχνική εικόνα υπάρχει κι ένας άλλος σχηματισμός σε εξέλιξη - ο λεγόμενος triple bottom breakout. Η σημερινή συνεδρίαση βέβαια δεν ήταν και το καλύτερο για να νομιμοποιήσει την ισχύ του. Πάντως είναι σχηματισμός αντιστροφής και αν, τελικά, μπορέσει να επικρατήσει ο minimum στόχος είναι τα προηγούμενα υψηλά των 2900 μονάδων. Θα πει κανείς, εδώ ο κόσμος χάνεται κτλ και δίκιο θα έχει...

Το σχήμα είναι χθεσινό και με κόκκινο έχω συμπληρώσει τη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου. Βέβαια, το εύρος είναι μεγάλο ποσοστιαία. Κίνηση από εδώ προς το 2900 σε πρώτη φάση είναι της τάξης του 40% και με βάση τα παρόντα δεδομένα μοιάζει δύσκολη. Τέλος πάντων, το αναφέρω κι αυτό σαν σενάριο άσχετα αν δεν φαίνεται να έχει ισχυρές πιθανότητες επιβεβαίωσης βλέποντας τα χάλια της οικονομίας μας και τον τρόπο αντιμετώπισης με τα αλλεπάλληλα "στολίσματα" από τα μέσα του εξωτερικού και τις "ομορφιές" που μας αποδίδουν οι ξένοι οίκοι. Αλλά κι εδώ θυμάμαι την απορία, που ακόμα, δεν έχω λάβει γι' αυτήν πειστική απάντηση ούτε έχω μπορέσει να απαντήσω ο ίδιος: "Οι αγορές φτιάχνουν τις ειδήσεις ή οι ειδήσεις τις αγορές;". Γιατί, στο τέλος της μέρας η κίνηση μιας αγοράς δεν είναι ούτε τεχνική ανάλυση ούτε θεμελιώδη αλλά ψυχολογία. Και ποιος διαμορφώνει ψυχολογία στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή; Η πληροφορία, η ενημέρωση, τα media. Δεν είναι έτσι;

Αναμένοντας το "μοιραίο" που μπορεί να αποδειχτεί και..."ωραίο", καλημερίζω!

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1239 αναγνώστες
47 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010
14:39
 • Είχε δώσει η Moody's έναν χρονικό ορίζοντα 18 μηνών μέσα στον οποίο θα υποβάθμιζε κατά άλλη μία βαθμίδα την ελληνική οικονομία αν δεν έβλεπε σημάδια βελτίωσης στην πρόσφατη υποβάθμισή της. Σήμερα με την έκθεσή της αυτό το 18μηνο μίκρυνε αισθητά. Έχουμε περιθώριο να μας ρίξει άλλη μία βαθμίδα αλλά τα πράγματα φτάνουν σε ακραία οριακά σημεία και σε επίπεδο οίκων αξιολόγησης.
 • Προφανώς το ΧΑΑ δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του εξωτερικού. Και μπορεί να είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν παύουν να έχουν πολύ λογική βάση.
 • Κατά τη γνώμη μου το εύρος (2100,2400) θα συνεχίσει να είναι το κυρίαρχο εύρος τιμών και στο προσεχές διάστημα. Φαίνεται όμως πιθανότερη η πτωτική διάσπασή του όσο συνεχίζονται οι κινήσεις πανικού από την κυβέρνηση και τα αλλεπάλληλα "mea culpa" σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη από καιρό διόρθωση στο εξωτερικό που όμως κάποτε θα έρθει κι αυτή.
 • Βλέποντας τα γραφόμενα σε forums, blogs, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αναρωτιέμαι αν όλοι εμείς, οι εύκολοι κριτές που με άνεση κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα και προτείνουμε λύσεις λες και όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι είμαστε...αναμάρτητοι.
 • Βλέπετε, κάθε δράση έχει αντίδραση. Αυτό ισχύει και στην οικονομία. Κάθε μέτρο που αναμένεις να αποδώσει μπορεί να ανοίξει άλλα μέτωπα που νόμιζες κλειστά.
 • Δεν είναι εύκολο να βρεθούν οι χρυσές τομές ούτε υπάρχουν σίγουρες λύσεις. Σίγουρο είναι ότι μπορούν να περιοριστούν πολλές άχρηστες δαπάνες και, επιτέλους, να τιμωρηθούν κάποιοι που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα. Η ατιμωρησία δημιουργεί επίδοξους καταχραστές και τίποτα περισσότερο.
 • Βέβαια, σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι να απορεί κανείς πως μπορεί να αναμένει άνοδο στο χρηματιστήριο. Γιατί, κακά τα ψέματα, η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών από την άνοδο βγάζει και όχι από την πτώση. Αλλά, προσωπικά, δεν θεωρώ απίθανη μια ανοδική κίνηση όταν καθίσει η σκόνη. Μέχρι τότε οι περισσότεροι θα την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια όμως, που λένε και στην ένδοξη ελληνική τηλεόραση.
 • Όποιος έχει σκοπό να παραμείνει μέσα σε αυτό το κλίμα στην αγορά θα πρέπει να κοιτάξει να φτιάξει το χαρτοφυλάκιο του με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται πιθανές κινήσεις. Είναι ιδανική περίοδος αναδιαρθρώσεων η εποχή που όλα πέφτουν. Μπορείς να αφήσεις μετοχές που δεν πιστεύεις και να πάρεις στα ίδια επίπεδα μετοχές που θεωρείς ότι μπορούν να τρέξουν σε καλύτερο κλίμα. Αυτή είναι η γνώμη μου.
 • Κι αυτό επειδή δε φαίνεται να αλλάζει τίποτα σε σχέση με τους πρωταγωνιστές της τελευταίας ανοδικής περιόδου. Λίγες μετοχές, αυτές που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων θα παραμείνουν στο επίκεντρο αλλά με διαφορετική σειρά προτεραιότητας ενδεχομένως. Κινήσεις από την περιφέρεια θα υπάρχουν αλλά θα αποτελούν τις εξαιρέσεις που θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
 • Τα κλασσικά: "Και χαρτιά και μετρητά" αλλά και "Σταδιακές τοποθετήσεις και ρευστοποιήσεις" τα πιστεύω ακόμα.
 • Και επίσης, ρέγουλα με το trading γιατί μπορεί να εθίσει πολύ εύκολα και ακόμα χειρότερα να δημιουργήσει το αίσθημα μετά από μερικές πετυχημένες κινήσεις ότι κάποιος είναι πιο έξυπνος από την αγορά. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι κανείς δεν είναι πιο έξυπνος από την αγορά και όποιος το πίστεψε έφαγε σφαλιάρα!
 • Εσύ, Νεοέλληνα, για τι ανησυχείς περισσότερο;
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1099 αναγνώστες
42 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010
12:59

Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1169 αναγνώστες
47 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009
21:07

Χρόνια πολλά εδώ, χρόνια πολλά εκεί...
κι ακόμα έχουμε αρκετές μέρες ευχών...
Εύχομαι, λοιπόν, να είμαστε χουβαρντάδες σε όλα (καλά, στα λεφτά ας είμαστε λίγο μετρημένοι - δύσκολοι καιροί) όπως είμαστε και στις ευχές αυτές τις μέρες.
Ως γνωστόν όποιος δεν δίνει δεν παίρνει και όποιος δεν χαλάει δεν χτίζει.

(Επίσης, όποιος παίζει χάνει μα όποιος δεν παίζει δεν κερδίζει ποτέ...)

Τέλος πάντων, δε δίνω και πολλή σημασία σε τέτοιες γιορτές. Προσφέρουν όμως την ευκαιρία σε οικογένειες να έρθουν κοντά, σε σχέσεις να έρθουν κοντύτερα και πολλά χαμόγελα σε παιδικά χείλη! Κατά τ' άλλα ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γιορτάζουμε αυτές τις μέρες. Καλά να περνάτε άπαντες!

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις