Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


2810 αναγνώστες
36 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009
14:52

Τα ποντίκια είναι μικρά, χαμηλού κόστους, συντηρούνται εύκολα και αναπαράγονται γρήγορα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να παρατηρηθούν αρκετές γενιές ποντικιών. Σε γενικές γραμμές είναι υπάκουα αν μεγαλώσουν εκ γενετής δίπλα σε ανθρώπους αν και κάποια είδη είναι πιο νευρικά από τα άλλα. Γι' αυτούς τους λόγους και σε συνδυασμό με το ότι είναι θηλαστικά και μοιράζονται αρκετά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο προτιμούνται για πειραματική χρήση σε εργαστήρια.

Η Ελλάδα είναι μικρή, δεν κοστίζει πολλά στην Ευρώπη, συντηρείται εύκολα με λίγα δανεικά και βελτιώνεται γρήγορα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να ασκηθούν πάνω της αρκετά πειράματα σε σχέση με την οικονομική εξέλιξη ολόκληρης της Ευροζώνης. Σε γενικές γραμμές υπακούει στις ευρωπαϊκές επιταγές αν και ενίοτε κάνει τα δικά της. Γι' αυτούς τους λόγους και σε συνδυασμό με το ότι είναι ψιλοευρωπαϊκή χώρα και μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με τις κοινωνίες δυτικού τύπου προτιμάται για πειραματική χρήση σε εργαστήρια.

Σήμερα, λέει, η Moody's μας υποβάθμισε. Δε μας υποβάθμισε όμως όσο περιμένε και προεξοφλούσε η αγορά. Είναι καλοί άνθρωποι; Μπα! Μήπως έχει γίνει της κακομοίρας ώστε να κρατήσουν την αξιολόγησή τους σε βαθμίδα που να έχει μπροστά το Α; Πιθανότατο! Από την Ελλάδα ήταν οι πιέσεις; Μπα! Από την Ευροζώνη μήπως; Πιθανότατο! Και τι ζόρι τραβάει η Ευροζώνη να ασχολείται με το μαύρο πρόβατό της; Την έπιασε η αγάπη και η ευρωπαϊκή ομοψυχία; Μπα! Για να προλάβει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων; Πιθανότατο! Μία βαθμίδα υποβάθμιση και ανοιχτό ενδεχόμενο μελλοντικής υποβάθμισης αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. Περιθώριο άλλης μίας υποβάθμισης κατά μία βαθμίδα δηλαδή χωρίς να πλήττεται η δυνατότητα δανεισμού της χώρας ούτε το 2011 με βάση τα ισχύοντα. Η Mοody's, στελέχη της οποίας έκαναν μίνι διακοπές στην Ελλάδα ελέγχοντας πριν αποφανθούν κι ενώ οι άλλοι 2 οίκοι είχαν κατεβάσει την Ελλάδα στο όριο αξιολόγησης για το 2010 και κάτω του ορίου για το 2011. Έξοχα! Δηλαδή, αυτοί μας κόλλησαν στον τοίχο αλλά τελικά την πάτησαν από την Moody's η οποία τους κόλλησε στον τοίχο με την σειρά της. Δύο βαθμίδες η διαφορά στην αξιολόγηση ανάμεσα στους μεν και τους δε. Κι επειδή η αλήθεια, όπως συνήθως, είναι κάπου στην μέση, μάλλον η μπίλια μέσα στο 2010 θα κάτσει στην κατώτερη βαθμίδα του Α. Κι αυτό σημαίνει μία βαθμίδα ακόμα κάτω από Moody's, κάτι που αναμένεται κάποια στιγμή αλλά με βελτίωση ενδεχομένως του outlook από αρνητικό σε ουδέτερο. Αλλά σημαίνει και μία βαθμίδα πάνω από μία εκ των Fitch και S&P τουλάχιστον. Αναβάθμιση; Και αυτό τι θα σημαίνει για το ΧΑΑ;

Αν τα παραπάνω (που δεν είναι τίποτα περισσότερο από προσωπικές εικασίες) είναι κοντά σε αυτό που πρόκειται να γίνει ανακύπτει ένα άλλο ζήτημα. Πότε; Στις αρχές του χρόνου; Μπα! Στο πρώτο τρίμηνο έχουμε να δανειστούμε το μεγαλύτερο μέρος από το συνολικό μας δανεισμό. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όμως της έκδοσης των πρώτων ομολογιών και κάποιες θετικές ειδήσεις αναφορικά με τον έλεγχο του ελλείμματος και τον περιορισμό κάποιων δαπανών όμως; Πιθανότατο! Και αυτό τι θα σημαίνει για το ΧΑΑ;

Παράλληλα, η ενδυνάμωση του δολαρίου συνεχίζεται έναντι του ευρώ κάτω και από το 1.43. Οι αμερικάνικες αγορές κρατιούνται σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι πολύ καλό σημάδι όσο διατηρείται αυτό το κλίμα παράλληλης ενδυνάμωσης. Η πτώση του ευρώ κάνει φθηνότερα και τα ευρωπαϊκά προϊόντα με αποτέλεσμα να βλέπουμε αρκετά δυνατά και τα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου. Και δε θα διορθώσουν ποτέ; Θα διορθώσουν αλλά δε θα βυθιστούν.

Το δικό μας έχει, στην ουσία, αναιρέσει όλη την ανοδική κίνηση ανάμεσα σε Ιούλη και Οκτώβρη επιστρέφοντας στα χαμηλά του Ιούνη, γύρω στις 2050 μονάδες. Στο ίδιο επίπεδο έκανε και τα χαμηλά του στην παρούσα φάση η οποία νομίζω ότι ολοκληρώνεται. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ξεκινά άμεσα και η επόμενη ανοδική κίνηση. Θεωρώ πιθανότερο να σταθεροποιηθεί γύρω από το 2250 +/- 150 μονάδες για το προσεχές διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει και το θέμα του δανεισμού της χώρας. Ο οποίος, όπως φαίνεται θα γίνει πάνω από τις 200 μ.β. και προς τις 250 - επιτόκια ανάμεσα στο 5 και στο 6% δηλαδή, καθόλου άσχημα για τον δανειστή...για τον δανειζόμενο; Έχει ο Θεός!

Με λίγα λόγια, σκεφτείτε τι ΔΕΝ έχουμε ακούσει για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και πόσο έπεσε το ΧΑΑ. Δηλαδή, τα σενάρια πτώχευσης, αδυναμίας δανεισμού, καταστροφής, ολέθρου και όλα τα σχετικά δε θα έπρεπε να είχαν στείλει το ΧΑΑ κοντά στα χαμηλά του κι ακόμα παρακάτω; Κι αυτό ούτε τον άσσο δεν βάζει μπροστά...Σε συνδυασμό τώρα με την παρατεταμένη ανοδική κίνηση των Ευρωπαίων (που μπορεί να μην τους ακολουθήσαμε αλλά μας κράτησαν σε αποδεκτά επίπεδα τουλάχιστον) ποιος έχει μεγαλύτερα ανοδικά περιθώρια για το 2010; Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση πως θα αποδίδουν οι όποιες κινήσεις από την κυβέρνηση και πως θα βελτιώνεται το κλίμα ή θα παραμένει τουλάχιστον σταθερό στις οικονομίες που φαίνονται να βγαίνουν από την ύφεση και να προσπαθούν να ξαναμπούν σε αναπτυξιακή τροχιά με τα δεκανίκια της κρατικής στήριξης ανά τον κόσμο.

Το άσχημο είναι ότι δεν προσπαθούμε να προεξοφλήσουμε δύναμη αλλά ανακοπή της αδυναμίας...ίσως να αρκεί αυτό σε πρώτη φάση όμως...

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
1212 αναγνώστες
33 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009
12:14

Είναι η πρώτη φορά που αναδημοσιεύω άρθρο αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το ακόλουθο:

ECB Must End Moody’s ‘Bizarre’ Veto on Greek Debt, Goldman Says

By Simone Meier

Dec. 18 (Bloomberg) -- The European Central Bank should revise its collateral rules after a series of rating downgrades left Moody’s Investors Service holding a veto over Greece’s access to ECB loans, Goldman Sachs Group Inc. said.

“This is a bizarre and ultimately untenable situation for the ECB,” said Erik Nielsen, Goldman’s chief European economist in London, in a note late yesterday. “Unless we get a major improvement in the Greek fiscal outlook during the next few months, the ECB would want to rectify the situation.”

The eligibility of Greek government bonds is in doubt after Standard & Poor’s on Dec. 16 joined Fitch Ratings in downgrading its debt to BBB+. One more cut from Moody’s would mean Greek bonds won’t be accepted by the ECB if it reverts, as planned, to its pre-crisis collateral rules in a year’s time.

The ECB currently accepts bonds rated BBB- as collateral after relaxing its rules in response to the financial crisis.

“The unthinkable -- that the ECB would not accept sovereign securities from a member as collateral -- has become a measurable risk, and one exclusively controlled by Moody’s,” Nielsen said. Moody’s is now the “de factor decision maker on Greek eligibility.”

Greek bonds have plunged in the past two weeks, partly as rating companies questioned the government’s ability to cut a budget deficit that’s the highest in the European Union. S&P cut Greece’s credit rating on concern measures to fix the budget don’t go far enough.

The yield on the 10-year Greek government bond has jumped around 70 basis points to 5.70 percent this month.

‘Veto Right’

The move left Moody’s the only major agency with an A1 rating on Greece’s debt, three levels higher than the Fitch Ratings and S&P grades.

Goldman’s Nielsen said the ECB should change its rules so that ratings of two out of three rating companies comply with its collateral requirement.

This would “remove the inappropriate veto right of any of the three agencies,” he said. “The ECB should make its existing rules as well as any future revisions explicit and public. Clarity and transparency serve all institutions well.”

The ECB said on Dec. 16 it loaned banks 96.9 billion euros ($139.5 billion) at its last tender of unlimited funds over 12 months, more than the 75 billion euros forecast by a Bloomberg News survey of economists.

Από Bloomberg

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
988 αναγνώστες
19 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009
13:47

Σύστημα Θεμελιωδών

Σύστημα Κυματογραμμών

Σύστημα Προσευχή

Σύστημα Νιρβάνα

Σύστημα Καιροσκοπίας

Σύστημα "Βλέποντας και Κάνοντας"

Αλλά όποιο σύστημα και να ακολουθεί κανείς,

τα πάντα είναι, τελικά, θέμα ιδανικών

Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1274 αναγνώστες
40 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009
18:02

Ένα από τα καλύτερα αλληγορικά αποσπάσματα...

Από την ταινία El Laberinto del Fauno του Guillermo del Toro

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2033 αναγνώστες
27 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009
16:05

Ήθελε ο σκορπιός να περάσει στην απέναντι όχθη του ποταμού. Πιάνει τον βάτραχο και του ζητάει να τον περάσει εκείνος:

"Θα με πάρεις στην πλάτη σου να με περάσεις απέναντι;"
"Και που ξέρω ότι δε θα με τσιμπήσεις στα μισά της διαδρομής;", λέει ο βάτραχος.
"Γιατί να σε δαγκώσω; Αν το κάνω θα πεθάνεις εσύ κι εγώ θα πνιγώ", απαντάει ο σκορπιός και πείθει το βάτραχο.

Ανεβαίνει στην πλάτη του βατράχου ο σκορπιός αλλά στα μισά της διαδρομής δίνει στον βάτραχο μια ξεγυρισμένη με το κεντρί του. Ο βάτραχος ξεψυχώντας λέει:

"Μα καλά, γιατί μου επιτέθηκες; Τώρα θα πεθάνουμε και οι δύο"
"Το ξέρω, είναι η φύση μου τέτοια", απαντάει ο σκορπιός λίγο πριν βυθιστούν.

-----------------------------------------

Μέσα από όλο αυτό το σκηνικό τρόμου και καταστροφής που έχει στηθεί σε οικονομικό επίπεδο αναφορικά με την Ελλάδα προκύπτουν αναμφίβολα πολλά ερωτηματικά. Σε επίπεδο χρηματιστηρίου είναι προφανές ότι σε μεγάλο βαθμό η πτώση είναι εισαγόμενη αλλά πριν κατηγορήσει κανείς αποκλειστικά τα ξένα χαρτοφυλάκια των ξένων οίκων (με το δίκιο του) πρέπει να λάβει υπ' όψιν ότι εν προκειμένω αυτά αποτελούν τον σκορπιό της ιστορίας και η Ελλάδα τον βάτραχο.

Στην οποία Ελλάδα, πολύ πρόσφατα, αναδείχτηκε μια κυβέρνηση ισχυρή και αυτοδύναμη η οποία έλεγε προεκλογικά πως "Λεφτά υπάρχουν" και υποσχόταν διάφορα. Λίγοι πείστηκαν ότι τα όσα έλεγε θα γίνουν πράξη αλλά μπροστά στην εικόνα διάλυσης που έδινε η Νέα Δημοκρατία η επιλογή ήταν μάλλον εύκολη με δεδομένο πως 2 κόμματα ψηφίζει ο Έλληνας.

Η στρατηγική που επέλεξε η νέα κυβέρνηση ήταν να βγάλει στη φόρα όλα τα δεινά της ελληνικής οικονομίας. Κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει και η προηγούμενη όταν πήρε την εξουσία στα χέρια της με την απογραφή. Η πρακτική του ξεγυμνώματος γίνεται τα τελευταία χρόνια καθιερωμένη όποτε έχουμε κυβερνητική διαδοχή. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι μειώνονται οι απαιτήσεις και τα λάθη των προηγούμενων αποτελούν το άλλοθι για πιο σφιχτή πολιτική από εκείνη που εξαγγελλόταν προεκλογικά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μια πολύ σημαντική παραδοχή. Ότι το έλλειμμα είναι πράγματι γύρω στο 12,7%. Άσχετα με το αν είναι φουσκωμένο ή όχι για να φανεί ως επιτυχία του ΠΑΣΟΚ η όποια μείωσή του ή αν είναι και μεγαλύτερο και αποκρύπτεται θα πρέπει κάτι, ένα νούμερο, να το θεωρήσουμε ως ορθό. Ας θεωρήσουμε ότι η πρόβλεψη για 12.7% είναι σωστή.

Η εκτίναξη των spreads καθώς και η κατακόρυφη πτώση του ΧΑΑ είναι γεγονότα που συνέβησαν μετά το ξεγύμνωμα. Παραδόξως, το ΧΑΑ μετά τις εκλογές και παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία για την οικονομία συνέχισαν να βγαίνουν χειρότερα από επίσημα χείλη (και τα πλέον αρμόδια) δεν υποχώρησε άμεσα στις νέες εξελίξεις. Αντίθετα ακολουθούσε για λίγες εβδομάδες την γενικότερη άνοδο, έγραψε υψηλά και κρατιόταν κοντά σε αυτά με την πτώση να ξεκινά το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Στο ίδιο διάστημα οι ξένοι έδιναν όλο και υψηλότερες τιμές - στόχους και ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες που τώρα σταυρώνουν. Την αντίληψη ότι οι τράπεζες είχαν πάει πολύ γρήγορα, πολύ ψηλά την είχαν, νομίζω, οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ΧΑΑ. Οι ξένοι δεν την είχαν; Ή μήπως δεν μπορούσαν να δουν αυτό που έρχεται; Αστειότητες! Σαφώς και ήξεραν τι επρόκειτο να γίνει, σαφώς και τους βόλευε η παραμονή σε υψηλά επίπεδα ώστε ο δρόμος προς την κατοχύρωση κερδών να είναι μακρύς καθώς θα πέφταμε. Αλλά, είπαμε, αυτοί είναι ο σκορπιός! Είναι η φύση τους, είναι η δουλειά τους. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον κερδοσκόπο επειδή...κερδοσκοπεί. Σιγά μην κοιτάξουν αν στο βωμό του χρήματος έρχεται προς θυσία ένα ολόκληρο κράτος.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του "ξεγυμνώματος". Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η κυβέρνηση δεν είχε πάρει τα μηνύματα ακόμα και πριν έλθει στην εξουσία. Ούτε ότι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν ένα όργιο υποτιμητικής κερδοσκοπίας όταν θα έβγαιναν να πουν ότι "Κύριοι, σας λέγαμε μπούρδες, η κατάσταση στην Ελλάδα και την οικονομία της είναι πολύ χειρότερη από αυτό που σας είπαμε, προβλέπαμε και, ως ένα βαθμό, πιστεύατε". Οπότε τι ήθελε να πετύχει το ΠΑΣΟΚ με αυτούς τους χειρισμούς; Αφενός, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, έψαχνε το απαραίτητο άλλοθι περί παραλαβής "καμένης γης". Το πέτυχε. Αφετέρου ήθελε να πετύχει να φαίνονται ως αναπόφευκτα τα "σκληρά μέτρα" στα μάτια του μέσου Έλληνα. Ότι είναι ευρωπαϊκή επιταγή με εθνική σημασία μιας και διαφορετικά οδηγούμαστε στον όλεθρο. Τα media βρήκαν το νέο θέμα, ο κόσμος συζητάει για επικείμενη πτώχευση και προετοιμάζεται για φόρους, εισφορές, μείωση δαπανών κτλ. Το έδαφος έχει ετοιμαστεί.

Ο προϋπολογισμός δεν άρεσε στους ξένους. Θέλουν μονιμότερου χαρακτήρα μέτρα και τα θέλουν..χθες. Ούτε σε ένα εξάμηνο ούτε το 2010. Τώρα! Αυτό θα γίνει. Η κυβέρνηση θα δείχνει ότι προσπαθεί αλλά θα υποχωρεί μπροστά στις πιέσεις. Η πολιτική θα είναι του τύπου "Κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες". Θα μιλήσει για θέματα εθνικής σημασίας, θέματα εθνικής κυριαρχίας, θα σπείρει τρόμο, θα δείξει ότι είναι μονόδρομος. Αυτή είναι η τακτική, κατά τη γνώμη μου. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το πολιτικό κόστος μειώνεται, το βάρος ελαφρύνεται και μπορεί να προχωρήσει σε δραστικά πράγματα. Η συμπεριφορά της και η πίστη στις επιταγές των έξωθεν γραμμών θα ανταμείβονται ή θα πληρώνονται μέσα από τα spreads, τη δυνατότητα δανεισμού, τις αξιολογήσεις των οίκων κτλ. Ο Τρισέ δήλωσε βέβαιος πως θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα στο μεταξύ. Άλλαξε στάση γιατί προφανώς πήρε τις σχετικές εγγυήσεις την περασμένη εβδομάδα που είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις με επίτροπους και αρμόδιους της ΕΕ.

Τώρα μένει να αναζητήσει συναίνεση από τα υπόλοιπα κόμματα και εθνική ομοψυχία από τους Έλληνες. Στο παρελθόν η ομοψυχία ερχόταν με ακρίβεια όταν τα πράγματα ζόριζαν. Στο παρόν δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο. Ο νεοέλληνας δεν έχει βρεθεί σε κατάσταση αναγκαίας ομοψυχίας και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό. Είναι πολύ πιθανότερο να έχουμε πολλές αντιδράσεις, κοινωνικές αναταραχές, συνεχείς απεργίες, διαδηλώσεις παρά μια από κοινού προσπάθεια με ολοκληρωτικές υποχωρήσεις από όλα τα στρώματα της ελληνικής οικονομίας μπροστά στον κίνδυνο της εθνικής κατάρρευσης.  Απαραίτητο να σημειωθεί πως η ομοψυχία απαιτεί πίστη σε έναν ηγέτη και σε ένα σκοπό. Αυτά έχουν χαθεί προ πολλού και είναι δύσκολο να πειστεί ο κόσμος πως τούτη την φορά είναι αλλιώς και αξίζει τον κόπο και ότι τα λεφτά που θα στερηθεί δε θα γίνουν...μίζες, βίλλες, κότερα και ακριβές διακοπές! Αυτό είναι άλλη ιστορία και μένει να αποδειχθεί όμως.

Όπως μένει να αποδειχθεί αν μπορεί ο βάτραχος να γίνει πρίγκηπας...

(Το να περιμένουμε βροχές και τα σκουπίδια να στοιβάζονται στους δρόμους άρα να φέρουν πλημμύρες άρα να φέρουν έξοδα άρα να φέρουν δαπάνες ή να στολίζουμε με χαζοχαρούμενα λαμπάκια ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και να τα σβήνουμε κατά το Πάσχα επειδή ο δήμος είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μετά να ζητά παραπάνω κονδύλια για δημοτικά έξοδα και να τα ψάχνει πάλι από τους πολίτες δεν είναι ενδεικτικά περιορισμού των δαπανών πάντως...Να δούμε αν θα έχουμε και το ψηλότερο δέντρο της Ευρώπης φέτος γιατί το άλλο κάηκε...όλα τα είχαμε οι διακρίσεις για ψηλότερα δέντρα μας έλειπαν! Και μιλώντας για δέντρα, αφήστε βρε τα ελατάκια στα βουνά τους αντί να τα πουλάτε για να τα στολίσει ο κάθε τρελαμένος! Έχει και ψεύτικα έλατα που στολίζονται το ίδιο καλά!)
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
22 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις