Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


2007 αναγνώστες
28 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009
13:05

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑΑ που "χωνεύει" την χθεσινή, μεγάλη άνοδο χωρίς πολλούς κραδασμούς. Η αποκλιμάκωση των spreads που κινούνται πια κάτω από τις 170 μ.β. έχει ασφαλώς επηρεάσει θετικά την κίνηση του χρηματιστηρίου. Σε ένα βαθμό το χθεσινό +7.15% ήταν η απάντηση της αγοράς στον πανικό της περασμένης Πέμπτης και στο -6.21% που είχε σημειωθεί τότε. Το ζητούμενο είναι ότι εκτός από την συνεδρίαση της Πέμπτης εκείνης είχε προηγηθεί μια σειρά κακών συνεδριάσεων οπότε όλη η ιστορία είναι αν και κατά πόσο μπορεί να "ρεφάρει" κι εκείνες ούτως ώστε να κινηθεί προς τα πρόσφατα υψηλά του όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Λογικό είναι η κατάσταση στην αγορά ομολόγων να ομαλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί μια εκ νέου ανοδική τους κίνηση προς τα τέλη του έτους και τις αρχές του 2010 με δεδομένο ότι από Γενάρη θα βγούμε "στη γύρα" προς αναζήτηση ρευστότητας. Θεωρώ όμως ότι το ΧΑΑ ακόμα κι αν συμβεί αυτό (καθόλου απίθανο) θα είναι πολύ πιο ψύχραιμο έχοντας και το πρόσφατο κερδοσκοπικό παράδειγμα ως οδηγό. Στο προηγούμενο post έκανα λόγο για εβδομάδα μετάβασης. Αυτό το πιστεύω ακόμα. Είναι, δηλαδή, η εβδομάδα όπου το ΧΑΑ προσαρμόζεται σε όσα έχουν συμβεί και το έσπρωξαν σε αρνητική αυτονόμηση. Διορθώνει την πτωτική υπερβολή και σταδιακά θα συγχρονίζεται ξανά με το κλίμα στις υπόλοιπες αγορές από τις οποίες είχε απεξαρτηθεί τον περασμένο μήνα. Θα ακολουθεί την διεθνή τάση.

Στην Αμερική παρατηρούμε ότι το 1120 είναι ένα επίπεδο που ζορίζει πολύ τον S&P. Από την άλλη όμως ο εν λόγω δείκτης "αρνείται" να διορθώσει ουσιαστικά απομακρυνόμενος από αυτα τα επίπεδα κερδίζοντας χρόνο και απορροφώντας ειδήσεις όπως αυτές για το Dubai με σχετική άνεση. Οι σχετικά πεσμένοι τζίροι και η παλινδρόμησή του επιτείνουν την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία του αλλά διαφαίνονται σημάδια κόπωσης. Μέσα σε αυτό το κλίμα νομίζω ότι στο δικό μας διαμορφώνεται ένα εύρος διακύμανσης ανάμεσα, χονδρικά, στις 2250 - 2550 μονάδες. Προσωπικά, αν πλησιάζουμε το κάτω εύρος θα είμαι διακριτικός αγοραστής ενώ αν πλησιάζουμε το άνω θα είμαι διακριτικός πωλητής. Το ερωτηματικό είναι προς τα που θα δοκιμάσει να κινηθεί ο ΓΔ. Κάτω από τις 2250 θα είναι σαφής ένδειξη αδυναμίας αλλά πιθανότερο θεωρώ να δοκιμάσει να περάσει το 2550. Παράλληλα θα πρέπει σταδιακά να διαφανούν και οι προθέσεις στο εξωτερικό.

Απαισιόδοξος δεν είμαι. Κάπου διάβαζα ότι οι επιπτώσεις της κρίσης στα μεγέθη της ελληνική οικονομίας ήταν αμελητέες. Ο λόγος εκτίναξης ελλειμμάτων και χρεών πρέπει να αναζητηθεί στην γνωστή παθογένεια της οικονομίας και όχι να συγκαλυφθεί με πρόσχημα την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Όμως, η κρίση "βοήθησε" να βγουν προς τα έξω τα χρόνια προβλήματα της Ελλάδας σε όλο τους το "μεγαλείο". Η αποκάλυψη έγινε και τώρα μένει η αποκατάσταση. Καθόλου εύκολο μιας και δεν είναι απλά αριθμητική αλλά φωτογραφίζει πολυεπίπεδες συγκρούσεις με όλο το φάσμα της κοινωνίας αλλά και με παγιωμένες αντιλήψεις γνωστές τοις πάσι. Η κυβέρνηση μέσα σε αυτό το κλίμα μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να δικαιολογήσει την ασυνέπειά της σε σχέση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις προφασιζόμενη την πίεση από το εξωτερικό - εξόχως βολικό. Και βέβαια, το μαχαίρι στις αποκρατικοποιήσεις που ακούγαμε μάλλον δε θα κόβει ούτε βούτυρο...

Σε επίπεδο χρηματιστηρίου νομίζω ότι αν δεν χαλάσει η εικόνα στο εξωτερικό, το δικό μας θα μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα από το νέο έτος ευνοημένο και από τις...επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων. Μακροχρόνια όμως θα πρέπει να δούμε ουσιαστική βελτίωση στα μεγέθη της οικονομίας. Μόνο τότε όλη η ελληνική οικονομία θα αποτελεί ένα turn-around story στην παγκόσμια κοινότητα και τα αποτελέσματα μπορεί να τα φανταστεί ο καθένας. Διαφορετικά, περιθωριοποίηση, απαξίωση και...μαυροπροβατισμός!

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
1244 αναγνώστες
50 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009
15:45

Την καταστροφολογία μπορώ να την καταλάβω. Την καταστροφολαγνεία όχι.

Ξέρω, ξέρω, όλοι πούλησαν στις 2900 και όλοι αγόρασαν σήμερα το πρωί.

Η απόσταση από τον τρόμο ως τον ενθουσιασμό είναι μια λεπτή κόκκινη γραμμή.

Ανέκδοτο: Οι τράπεζες είναι βαριά χαρτιά, blue chips βρε αδερφέ!

Αντί να προβλέπεις τι θα γίνει, προσπάθησε να προβλέψεις τι θα προβλέψουν οι άλλοι.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η εβδομάδα μετάβασης. Μέχρι τώρα όλα ήταν σαν την αέναη κίνηση του εκρεμμούς.

Αν, λέμε αν, ο Δεκέμβρης αποδειχτεί ένας καλός μήνας για το ΧΑΑ και αρχίζουν οι πανικόβλητοι να πανηγυρίζουν θα αρχίσω να πετάω στραγάλια όπως κάναμε στις παρελάσεις. 

Μάχη προβλέψεων και ποιος είναι πιο πετυχημένος - ματαιοδοξία αθάνατη!

Εσείς εκεί στην κυβέρνηση αποδείξτε ότι έχετε πλάνο και αφήστε τις ανταλλαγές κατηγοριών και ευθυνών μεταξύ σας και με τους άλλους. Σχέδιο έχετε; Εκείνο το πλάνο 100 ημερών τι απέγινε; Γιατί οι μισές και βάλε πέρασαν...

Ευτυχώς είναι και το συνέδριο της ΝΔ κοντά και τα κανάλια θα ασχοληθούν με αυτό αντί να ακούμε οικονομικές αναλύσεις από πολιτικούς ρεπόρτερ και παρουσιαστές δελτίων.

Ό,τι πουλάει, αυτό πούλα. Κι ο τρόμος πάντα πουλούσε.

Μην ξεχάσεις να πάρεις εβαπορέ και αλεύρι - έρχεται το τέλος είπαμε.

Ανέκδοτο 2: Ο καπιταλισμός χτυπήθηκε από την κρίση.

Αξιολογήστε το άρθρο 
17 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2001 αναγνώστες
54 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009
13:39

Το ντέφι είναι μουσικό όργανο που ανήκει την οικογένεια των κρουστών και αποτελείται από μια μεμβράνη στερεωμένη σε ένα κυκλικό τελάρο και διάφορα ζεύγη από μέταλλο που κουδουνίζουν. Τα περισσότερα ντέφια που βλέπει κανείς σήμερα στη δυτική λαϊκή μουσική είναι χωρίς τη μεμβράνη. Το ντέφι παίζεται με διάφορους τρόπους: κτυπώντας το με το χέρι ή κάποιο ξύλο, κουνώντας το, ή κτυπώντας το στο πόδι. Συναντάται σε διάφορα είδη μουσικής: κλασική μουσική, τσιγγάνικη μουσική, περσική μουσική, γκόσπελ, ποπ και ροκ.

- Το ντέφι ήταν το κατεξοχήν μουσικό όργανο των αρκουδιαρέων στις λαϊκές παραστάσεις που έδιναν.

Ακολουθεί απόσπασμα από παλιό θέμα μου στο forum του Capital με ημερομηνία 7/5/2009:

Θυμηθείτε τις εκθέσεις για τις οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης από τον περασμένο Οκτώβρη (2008) και μετά και τον πανικό που επέφεραν. Ποια θα καταρεύσει πρώτη; Η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία ή θα έχουμε έκπληξη;
Σκεφτείτε πως επηρέασε και την ελληνική οικονομία αυτό το κλίμα και φέρτε στο νου τα σενάρια για τις τράπεζες με έκθεση στην αγορές αυτές (συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών).
Και βγαίνει το ΔΝΤ το Μάη και μας λέει: "Συγνώμη, οι εκτιμήσεις που κάναμε τότε ήταν ακραία απαισιόδοξες, έγινε λάθος, τα δεδομένα θα εκτιμηθούν ξανά και θα αναπροσαρμόσουμε τις εκθέσεις μας."
Αυτό το λέμε λάθος; 
Μήπως θα  έπρεπε να λέγεται με άλλο όρο όπως διεθνές νταβατζηλίκι, υποτιμητική κερδοσκόπια ή ακόμα και επιθετική εξαγορά ολόκληρων κρατικών οικονομιών;
Σε αυτό το περιβάλλον στροβιλίζονται οι οικονομίες. Εκεί που το ΔΝΤ βαστά το ντέφι και οι μικροί χορεύουν στο ρυθμό του με τα πόδια τους αλυσοδεμένα. Αν ήταν παραμύθι, το ΔΝΤ θα ήταν ο πρίγκηπας με το λευκό άλογο (μόνο που πρώτα τα είχε κανονίσει με την αυλή). Τι να κάνει και η πριγκηπέσσα, θα πέσει στην αγκαλιά του.Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις οικονομίες της 'γειτονιάς μας' είναι ότι στηρίζονται σε κεφάλαια του εξωτερικού. Όταν το ΔΝΤ σου λέει ότι είναι επικίνδυνα εκεί τα μαζεύεις και φεύγεις σαν επενδυτής, η οικονομία ασθμαίνει και αυτός που σου έσκαψε το λάκκο έρχεται να κλάψει μαζί σου.

Αυτές τις μέρες της καταστροφολογίας κυριαρχεί το σενάριο της πτώχευσης. Θεωρώ ως δεδομένο ότι δύσκολα θα αφήσει η ΕΕ να πτωχεύσει κράτος - μέλος της αν πρώτα δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια. Και το επόμενο θέμα είναι αν και κατά πόσο θα μπορεί να καλύπτει η χώρα μας τις ομολογιακές εκδόσεις της για να είναι σε θέση να αποπληρώνει τον δανεισμό της. Και εδώ ακριβώς στήνεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους είναι που γίνονται οι περισσότερες και μεγαλύτερες εκδόσεις ομολόγων προς αναζήτηση ρευστότητας. Η αναλογία των εκδόσεων στα επόμενα 3 τρίμηνα φθίνει. Οι ανάγκες για ρευστότητα είναι αυξημένες στην αρχή κάθε χρονιάς. Πέρυσι, και εν μέσω του πολύ κακού κλίματος, τα spreads είχαν φτάσει μέχρι τον Μάρτη στις 300 μονάδες βάσης - δηλαδή 3% πάνω από το κόστος δανεισμού της Γερμανίας που είναι το σημείο αναφοράς. Και σε εκείνα τα επίπεδα δανειστήκαμε. Στη συνέχεια το spread έπεφτε σταθερά προς τις 120 μ.β. περίπου. Τον τελευταίο καιρό με τη βοήθεια και του κλίματος που διαμορφώνεται για την Ελλάδα τα spreads ανοίγουν πάλι σταθερά και σήμερα πέρασαν τις 180 μ.β. Το να εικάσει κανείς ότι θα ξεπεράσουν και τις 200 μέχρι τις αρχές του 2010 δε μου φαίνεται και απίθανο. Οπότε θα χρειαστεί να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες με υψηλότερα επιτόκια. Ασφαλώς μέχρι τότε κάποιοι θα έχουν ήδη βγάλει πολλά λεφτά από τη διακύμανση των spreads. 

Ακούγεται ότι ίσως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην κάλυψη των ομολόγων. Νομίζω ότι είναι πιθανότερο να διαβάζουμε για "επιτυχείς εκδόσεις ελληνικών ομολόγων" και για "υπερκάλυψη κατά x,x φορές". Απλά θα δανειστούμε ακριβότερα, απλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι ώστε να το αποφύγουμε αυτό. Η κερδοσκοπία δε σταματάει εδώ όμως.

Οι ελληνικές τράπεζες που σχετίζονται άμεσα με τις ομολογιακές εκδόσεις και που το κόστος δανεισμού τους από την ΕΚΤ εξαρτάται άμεσα από τα spreads ενώ αντλούν ρευστότητα μέσω της ΕΚΤ από τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους. Με πρόσχημα την άνοδο των spreads υπάρχει μαζικό ξεπούλημα στις τραπεζικές μετοχές εδώ και μέρες - σήμερα το βλέπουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Οι τράπεζες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και ας είναι καλές οι εκθέσεις για τα αποτελέσματά τους, για την κεφαλαιακή επάρκειά τους και ας ανεβαίνουν οι τιμές - στόχοι. Όλο αυτό το σκηνικό φαινόταν ότι θα στηθεί και με δεδομένο ότι μπορούσε να το αντιληφθεί ο μέσος επενδυτής είναι αποδεικτικό ωμής κερδοσκοπίας το πως οδηγούνταν ψηλότερα οι τραπεζικές μετοχές μέχρι τα μέσα Οκτώβρη κι ας είχαν βγει τα κακά νέα για την επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλο το ΧΑΑ αφού είναι απολύτως τραπεζοκεντρικό χρηματιστήριο το οποίο και είναι έκθετο στις ορέξεις των μεγάλων επενδυτικών οίκων και ιδρυμάτων του εξωτερικού αφού οι εγχώριες δυνάμεις δεν μπορούν να βάλουν πλάτη.

Κι όλο το ΧΑΑ, όλη η οικονομία μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σταγόνα σε έναν παγκόσμιο ωκεανό κερδοσκοπίας - εσχάτως υποτιμητικής και προσεχώς ανατιμητικής...

 
Αξιολογήστε το άρθρο 
19 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2059 αναγνώστες
29 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009
16:26

Αυτές τις μέρες που τα πάντα υποχωρούν μπορεί κανείς να παραλλάξει το χαρτοφυλάκιο του και να αγοράσει περισσότερη δύναμη πετώντας την αδυναμία που ενδεχομένως είχε σε αυτό αφού σε περίπτωση κάποιας, ακόμα και όχι ιδιαίτερης έντασης κίνηση, τα καλά χαρτιά θα είναι τα πρώτα που θα πάρουν τα πάνω τους δίνοντας τον τόνο. Με αυτό το σκεπτικό από την τελευταία εβδομάδα μέχρι και σήμερα μείωσα τη θέση στον ΟΤΕ μιας και είναι αργό χαρτί, ξεφορτώθηκα την ΠΑΣΑΛ και είχα δώσει και ένα μικρό μέρος από ΜΕΤΚΑ στα 11 ευρώ και από ΓΕΚΤΕΡΝΑ πάνω από τα 6 για να μπει και λίγο κέρδος στην τσέπη. Η ρευστότητα πάνω από το 40%. Χθες και σήμερα μάζεψα Forthnet και πήρα λίγα ΣΕΝΤΡ ακόμα. Με σειρά στάθμισης είναι:

ΚΛΜ (5.85%): Τη συγκεκριμένη την μάζευα από το καλοκαίρι. Αγορές από 2 έως 2.5 ευρώ. Πώληση μικρού μέρους στα 3.3 στα πρόσφατα υψηλά της. Πολύ καλή συμπεριφορά, γρήγορες αντιδράσεις και καλά μεγέθη και ανάπτυξη. Από τις καλές μετοχές του 80άρη και μετοχή που κάνει και τζίρους και έχει κινητικότητα. Στόχος η προσέγγιση των πρόσφατων υψηλών και μετά όπου πάει.

Forthnet (5.43%): Αγαπημένη μετοχή. Μου έδωσε τα περισσότερα κέρδη την περασμένη χρονιά. Αγορές στα 0.80 έως 0.60 και πωλήσεις σταδιακά από τα 1.30 έως τα 2.15. Άλλο ένα trade από 1.50 μέχρι τα 1.80 πρόσφατα. Χθες και σήμερα μάζεψα ξανά με ΜΤΚ γύρω στο 1.20. Υπάρχει πωλητής που πιέζει την μετοχή εδώ και μέρες. Με βαση τα επίπεδα που αγόραζαν οι Άραβες από την άνοιξη και μετά στα παρόντα επίπεδα μου φαίνεται μια χαρά. Στόχος 1.50 σε πρώτη φάση, 1.80 μετά, και ό,τι γράψει από εκεί και πέρα.

Inform ΛΥΚΟΣ (5.27%): Αυτή είχε αγοραστεί μαζί με την ΚΛΜ το καλοκαίρι αλλά πήγε...ανάποδα! Πρόβλημα οι μικροί τζίροι. Εκτός μόδας γενικά αλλά την κρατάω. Η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη, παραμένει κερδοφόρα και είναι leader στον κλάδο της. Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά της ξανά...η θέση μου πάντως είναι ζημιογόνος! Στόχος τα 2 ευρώ και αναλόγως κλίματος και κίνησης βλέπουμε.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ (5.12%): Η μόνη από τις μετοχές που είχα πάρει πέρυσι όταν ξαναμπήκα που είναι ακόμη στο χαρτοφυλάκιο αν και με μειωμένη θέση. Αγορασμένη στα 2.5 ευρώ έχει ήδη δώσει καλά κέρδη και αντιδρά μαζί με το ΧΑΑ υπεραποδίδωντας σταθερά σε ανοδικές κινήσεις. Ανεκτέλεστο και ενέργεια διασφαλίζουν και ισορροπούν την πτώση από το real-estate. Στόχος τα 8 και μετά το διψήφιο.

ΕΥΔΑΠ (4.99%): Αγορασμένη πρόσφατα σε αυτά τα επίπεδα περίπου. Είναι σε πτωτικό κανάλι εδώ και κάποιες εβδομάδες αλλά αφενός παρέχει ασφάλεια και έπεσε λίγο στην τελευταία διόρθωση και αφετέρου κατά καιρούς εμφανίζεται αγοραστής που μαζεύει κομμάτια επιθετικά. Τα 7.5 ευρώ δεν μου φαίνονται δύσκολα.

ΟΛΘ (4.83%): Στην σκιά του ΟΛΠ εδώ και αρκετό καιρό αφού οι εξελίξεις με την COSCO έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στον Πειραιά. Ζημιογόνος θέση από τα 16 ευρώ μετά την είσοδό της στους δείκτες τις Morgan Stanley. Τότε στόχευα στα 20 ευρώ τουλάχιστον, ευελπιστώντας οτι θα ανεβάσει τζίρους και κινητικότητα - κάτι που δεν συνέβη. Τώρα οι στόχοι μου είναι λίγο παρακάτω, ειδικα αν δεν πιαστούν με αύξηση σε όγκους.

ΙΝΛΟΤ (4.82%): Ελαφρά ζημιογόνος θέση. Την τάραξαν στο short κατά τη διάρκεια της διόρθωσης με αποτέλεσμα να χάσει και τα 4 εύρω ερχόμενη πάνω από τα 5. Κάπου εδώ έβγαλε αντίδραση. Αλλά πάλι θα βρει αντίσταση στα 4.5 - 4.6 και μάλλον θα ταλαιπωρήσει. Αλλά σε αυτά τα επίπεδα δεν την δίνω. Θα νιώθω ότι την χάρισα. Μετά τα 5.5 ίσως.

AUTOHELLAS (4.77%): Εξαιρετική συμπεριφορά, αθόρυβη και σταθερή άνοδος. Διακριτικό μάζεμα χωρίς βιασύνες, καλό μέρισμα και μετοχή που είχε φάει πολύ ξύλο στην πτώση του 2008 αφήνοντας πολλά περιθώρια για πάνω. Μια χαρά πήγε στην πρόσφατη διόρθωση - κρατιέται κοντά στα 2 ευρώ άνετα και μπορεί παραπάνω εύκολα. Στόχος τα 2.5 για αρχή.

ΜΕΤΚΑ (4.68%): Γενικά πιστεύω ότι ο όμιλος Μυτιληναίου έχει περιθώρια και ότι δεν έχει ανέβει όσο θα μπορούσε στην άνοδο. Η ΜΕΤΚΑ στηρίζεται και από τη θυγατρική γράφοντας αλλεπάλληλα υψηλά μέχρι πρόσφατα. Εκεί μείωσα τη θέση λίγο αλλά πιστεύω ότι θα τα ξαναδεί με καλό κλίμα και ακόμα παραπάνω. Εταιρία που είναι σε θέση να παίρνει μεγάλες δουλειές και στο εξωτερικό. Στόχος 12, 15, 17...

ΟΤΕ (4.41%): Γενικά αυτόν τον μαζεύω όταν θεωρώ ότι τελειώνει μια ανοδική κίνηση και τον αδειάζω όταν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ανοδική αντίδραση αλλά υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο σχεδόν πάντα αφού το κάτω του δεν είναι πολύ και πάντα υπάρχει η σκέψη ότι δεν μπορεί, κάποτε θα ανέβει...Εδώ δεν έχει στόχο γιατί αν βάλω θα γίνω σαν τον Μπάμπη!

RILKEN (4.30%): Πρόσφατα μπήκα αλλά έπεσα ακριβώς πάνω στο γύρισμα της αγοράς κι ενώ πήγαινα για βραχυπρόθεσμα έγινα...μακροπρόθεσμος. Καλά κράτησε πάντως στην πτώση και σίγουρα δεν τρομάζεις με αυτήν. Έχει κέρδη, είναι νοικοκυρεμένη, λίγο κλίμα θέλει και θα τα δει και τα 5 και τα 6.

ΣΕΝΤΡΙΚ (4.22%): Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Το παλιό growth story έχει γίνει κουτσάλογο. Λίγο η ΑΜΚ που πλανάται εδώ και κάνα 6μηνο στον αέρα, λίγο που δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, βάλε και λίγο απο Audiovisual και δέσαμε. Εντελώς ανάποδη συμπεριφορά...Κράτησε πολύ καλά στο περσινό βύθισμα, μετά η άνοδος πέρασε και δεν την ακούμπησε και τώρα διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω του 1 ευρώ. Στόχος η επιστροφή στο 1.30 και βλέπουμε.

Σχετικές μετοχές:
ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΕΥΔΑΠ ΙΝΛΟΤ ΚΛΜ ΛΥΚ ΜΕΤΚ ΟΛΘ ΟΤΕ ΟΤΟΕΛ ΡΙΛΚΕ ΣΕΝΤΡ ΦΟΡΘ
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1304 αναγνώστες
29 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
03:00

...όπως έκλαψε κι ο άλλος...

Αξιολογήστε το άρθρο 
16 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<34567891011>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις