Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


Έκτακτο - Το τελευταίο χατίρι (μέχρι το επόμενο)
1486 αναγνώστες
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009
17:13

26/8 ο ΓΔ στις 2545.67 στο κλείσιμο.

Είχαν προηγηθεί δύο υψηλά πριν από αυτό στο ίδιο περίπου σημείο (πάντα σε επίπεδο κλεισίματος): 2434.02 στις 4/8 και 2427.45 στις 2/6.

Την προηγούμενη εβδομάδα άδειασα όλες τις θέσεις μου σε τραπεζικές μετοχές. Για πρώτη φορά από τον Οκτώβρη δεν έχω ούτε μία μετοχή του κλάδου. Οποιοδήποτε χαρτί διαφορετικού κλάδου υπήρχε στο χαρτοφυλάκιο μου παρέμεινε ανέπαφο. Αποτέλεσμα ήταν η ρευστότητά μου να βρίσκεται πάνω από 40%. Πόνταρα στη διόρθωση αυτής της εβδομάδας μετά την καταγραφή υψηλότερης κορυφής από τα δύο προηγούμενα υψηλά. Δοθέντος ότι μόνο οι τράπεζες και λίγα, επιλεγμένα χαρτιά έτρεξαν στο τελευταίο κομμάτι της ανόδου εκεί ήταν που βγήκα. Αυτά σε συνάρτηση με το γεγονός ότι το effect από τα εξάμηνα των εταιριών εξαντλείται αλλά και την κόπωση των ξένων χρηματιστηρίων. Και τώρα ετοιμάζομαι για το τελευταίο μου στοίχημα.

Το ιδανικό σενάριο για μένα θα ήταν ένα retest στα προηγούμενα υψηλά - στην περιοχή του 2430 σε πρώτη φάση. Αν εκεί διαφανεί διάθεση αντίδρασης θα αρχίσω την επανατοποθέτηση σταδιακά της ρευστότητας μέχρι και το 50% αυτής. Αν όχι θα παραμείνω όπως είμαι. Σε περίπτωση που ο δείκτης κινείται πτωτικά κάτω από τις δύο κορυφές τότε το επόμενο σημείο θα είναι ο ΕΚΜΟ 200 που τώρα βρίσκεται γύρω στις 2300. Κατά τη διάρκεια της καθόδου θα βάζω σταδιακά χρήματα σε μετοχές που ήδη έχω τσεκάρει και ιδιαίτερα όσο αυτές πλησιάζουν τις επιθυμητές τιμές καθώς ο δείκτης θα κινείται μέχρι εκεί. Το αργότερο μέχρι τις 2300 και κάτι θα πρέπει να δοθεί πειστική ανοδική αντίδραση. Ο στόχος που έχω για τον ΓΔ είναι πέριξ των 2700 - 2750 μονάδων.

Ασφαλώς, τα παραπάνω αποτελούν τον τρόπο που εγώ προτίθεμαι να παίξω την αγορά αν τα πράγματα κυλήσουν με βάση τα θέλω μου και με την προυπόθεση πως δε θα συμβεί κάτι συνταρακτικό που θα επηρεάσει τις αγορές. Κι επειδή δεν είμαι ούτε αναλυτής ούτε γκουρού τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως τα περιμένω. Ενδεχομένως να συνεχίσει ανοδικά (οπότε μόνο το 55 - 60% που έχω μέσα θα συνεχίσει να γράφει κέρδη), ενδεχομένως να περάσει κάτω από τον ΕΚΜΟ (οπότε εκεί θα την έχω πατήσει). Αλλά αυτό είναι το πλάνο. Στα θετικά της σημερινής πτώσης ότι ο τζίρος δεν είναι και τζίρος sell-off αν και δεν είναι και μικρός - θα υπάρχουν πωλητικές ουρές. Η κατάσταση όμως φαίνεται ελεγχόμενη ακόμα.

Αυτό είναι το στοίχημα που θα βάλω με την αγορά και αυτό είναι (μάλλον) το τελευταίο χατίρι που της ζητάω για φέτος! Μετά, βλέπουμε. Άλλωστε είναι τόσο γρήγορες οι καταστάσεις που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο που οποιαδήποτε πρόβλεψη μακροχρόνιου χαρακτήρα είναι αδύνατη - τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

01/09 22:05  anathema_g13
Βλέπω το άνοιγμα το πρωί, ανοίγουμε πάνω.
Παρακολουθώ καμιά ωρίτσα, γυρνάει κάτω απότομα.
Φεύγω, γυρνάω σπίτι κατά τις 4.
Βλέπω το δείκτη λίγο πάνω.
Τα παράγωγα στην Αμερική δείχνουν κάτω.
Πάει να γυρίσει και το δικό μας.
Ανοίγει η Αμερική και μετά από λίγο πρασινίζει.
Γυρνάει το δικό μας, κλείνει κοντά στο +2%
Πέφτω για ύπνο, βλέπω τα κλεισίματα στην Ευρώπη στο -2%, να και η Αμερική τα ίδια!

Φυσικά σε όλο αυτό το πανηγύρι οι τράπεζες καθόριζαν το γενικό δείκτη. Τελικά 88 μετοχές με άνοδο κι ας είχαμε +2%...

Στην Αμερική λέει, φοβούνται (ξανά) νέα μεγάλα κανόνια στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ειδήσεις που βγαίνουν και από το Reuters!

Mα, δεν είχαμε πει ότι ανακάμπτουμε;
Δεν είχαμε πει ότι η λοκομοτιβά της νέας εποχής θα είναι το τραπεζικό σύστημα που εξυγιάνθηκε;
Ρε, τι γίνεται!
03/09 13:56  anathema_g13
Κι όταν η αγορά το παίζει ζόρικη και δεν μου κάνει τα χατίρια φροντίζουν οι πολιτικές εξελίξεις να με δικαιώσουν, είμαι γκουρού! :)
Πάνε και οι κορυφές, απέχουμε κοντά 200 μονάδες από τα τελευταία υψηλά...
Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα οι δηλώσεις και το παρασκήνιο της απόφασης:
"Γιάννη, γίνεται τίποτα; Βγάζουμε προϋπολογισμό;"
"Κώστα, η κατάσταση είναι τραγική. Από το κακό στο χειρότερο."
"Ρε Γιάννη θα κάνω εκλογές"
"Κώστα να πεις ότι είναι δραματική η κατάσταση"
"Αυτό θα κάνω - μπορεί και να πιάσει"
θα είχαν μόνιμη ταλαιπωρία.
Δηλαδή, όταν έτρεχε το χρηματιστήριο γιατί έτρεχε; Πριν 10 μέρες έτρεχε - δεν ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας;
Παραμένω στο σχέδιο μου, από σήμερα κιόλας ίσως αρχίσω σταδιακή επανατοποθέτηση.
Με κόμματα δεν ασχολούμαι άλλο. Ένα μήνα μέχρι τις εκλογές θα μας ζαλίσουν - οι ευθύνες μπαλάκια ανάμεσα στα στόματα των στελεχών και μετά κάνα μήνα ακόμα κριτική αποτελεσμάτων - παραλάβαμε καμμένη γη.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις