Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


Παράσταση νίκης / Επενδύσεις φρίκης
1542 αναγνώστες
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009
20:48

Έλαβαν σήμερα:

ΔΟΛ: 26.87%

ΛΙΒΑΝΗΣ: 20.00%

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 18.68%

ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ: 12.77%

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: 7.78%

ΠΗΓΑΣΟΣ: 4.28%

ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ*: 9.62%

*Σε αυτά περιλαμβάνεται και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με ποσοστό μόλις 0.80%

**Στην ΙΜΑΚΟ πρόλαβαν να κάνουν τη Δημόσια Πρόταση πριν η μετοχή τσιμπήσει λόγω εκλογών. Οι πραγματικά κερδισμένοι και με τις ευλογίες της κεφαλαιαγοράς!

Το SMS από καλό μου φίλο έγραφε: "ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ - ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ: ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ".

Ο φίλος αναφερόταν σε μια πρόσφατη κουβέντα που είχαμε στα τέλη του Αυγούστου. Ψάχναμε να βρούμε το επόμενο πουλέν. Καταλήξαμε να κοιτάμε ανάμεσα σε ΔΟΛ και ΑΛΑΠΙΣ. Με την ΑΛΑΠΙΣ ξέραμε ότι θα μπλέκαμε με την ΑΜΚ αλλά η τιμή έδινε υποσχέσεις. Με τον ΔΟΛ, η τιμή ήταν σε καλό επίπεδο (κάτω από τα 2 ευρώ) αλλά σκεπτόμενοι τον κλάδο εν γένει, την πτώση στα διαφημιστικά έσοδα, την διεύρυνση των ζημιών στο εξάμηνο καταλήξαμε ότι στην παρούσα φάση...οι εκδόσεις πεθαίνουν.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ο Καραμανλής προχώρησε στην εξαγγελία εκλογών: Από την εξαγγελία μέχρι και σήμερα μεσολάβησαν 3 συνεδριάσεις στις οποίες ο ΔΟΛ έγραψε διαδοχικά: 16,58%, 22,94%, 26,87%. Από 1.87 που έκλεισε πριν την εξαγγελία, βρέθηκε στα 3.40 σήμερα. Δηλαδή 82% σε 3 μέρες.

Ο φίλος μου είπε στο τηλέφωνο πως το ότι θα ερχόταν εξαγγελία για εκλογές ήταν στον αέρα αρκετές μέρες πριν την πραγματική εξαγγελία και ότι έπρεπε να το είχαμε "μυριστεί" και να κάναμε τα κουμάντα μας. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που η ΑΛΑΠΙΣ ζορίζεται. Τώρα, μου λέει, όπως τα κάναμε ας κάτσουμε στα αυγά μας γιατί αν κάνουμε κάτι θα είναι σπασμωδικό και θα προσθέσει ακόμα ένα λάθος στην κακή επιλογή που πρoηγήθηκε - συμφώνησα.

Άσχετα όμως με την επερχόμενη μήνυση που με περιμένει από τον φίλο μου, αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο ΧΑΑ είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης των επενδυτών που εμπλέκονται σε αυτό.  Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ΔΟΛ εξαγοράστηκε από το CNN ούτε η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ συγχωνεύτηκε με την WALL STREET JOURNAL απορροφώντας τον ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ. Η αλήθεια είναι ότι η διαφαινόμενη άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δεν διασφαλίζει ότι θα ανέβουν τα διαφημιστικά έσοδα των εφημερίδων, ότι θα μεγαλώσει ο κύκλος εργασιών ή θα εκτιναχθεί η κερδοφορία τους. Η μεγαλύτερη αλήθεια όμως είναι ότι η διαφθορά, οι μίζες, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι έχουν γίνει αποδεκτός κανόνας σε αυτή τη χώρα και μιλώντας ειδικότερα για τον ΔΟΛ αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά είναι που παίζονται και ωθούν τη μετοχή σε αλλεπάλληλα 20άρια. Ο επενδυτής, δηλαδή, που αγοράζει πρασινόχαρτα, αγοράζει αυτομάτως την προσδοκία για κυβερνητική εύνοια, για παράτυπες συμφωνίες, για undercover συναντήσεις. Αγοράζει, με μια φράση, το κομμάτι της διαφθοράς που του αναλογεί. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη διαφθορά - στην ουσία, γίνεται μέρος της, γίνεται διεφθαρμένος κατά μία έννοια και μετά ο ίδιος άνθρωπος κατηγορεί την ακυβερνησία, το άδικο κράτος κτλ.

Η φήμη και η προσδοκία ποτέ δε θα πάψουν να είναι ο κινητήριος μοχλός πίσω από την άνοδο ενός χαρτιού. Η εντυπωσιακή άνοδος της ΔΟΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ μετά από την συμφωνία που πέτυχε, ας πούμε, ώθησε πολλούς στο να αναζητήσουν μετοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά - το σημερινό limit up με 55000 κομμάτια ανεκτέλεστο της ΙΚΤΙΝΟΣ το αποδεικνύει. Χωρίς τίποτα απτό, χωρίς καμία συμφωνία απλά με τη φήμη ότι ίσως και να είναι η επόμενη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

Στο μεταξύ, στο ίδιο καρτοκινητό που ο φίλος μου έστειλε το μήνυμα περί μήνυσης, κατέφτασε προ ολίγου άλλο ένα SMS από τη Vodafone. Έγραφε: ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ 15/9 ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ 12% ΦΟΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ. ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΕΩΣ 14/9 ΓΙΑ 12% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΟΜΙΛΙΑΣ!

O tempora o mores!

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ ΑΤΕΚ ΔΟΛ ΔΟΜΙΚ ΙΚΤΙΝ ΛΙΒΑΝ ΝΑΥΤ ΠΗΓΑΣ ΤΕΓΟ
Σχόλια

07/09 21:58  TARAZIS
Καλησπέρα φίλε anathema, γιατί σου κάνει εντύπωση ο τρόπος σκέψης των σημερινών επενδυτών(τζογαδόρων) αφού αυτός ήταν, είναι και θα είναι πάντα. Δυστυχώς εμείς οι μικροί μιας και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στη πηγή της πληροφορίας προσπαθούμε ενίοτε χωρίς καμία λογική να "μαντέψουμε" και όπως όλες οι μαντείες είναι θέμα τύχης να πέσουμε μέσα.
Οσον αφορά την διαφθορά κάπου έχω διαβάσει πριν πολλά χρόνια ότι" ο άνθρωπος καταστρέφεται μόνο όταν καταστραφεί η ψυχή του...και η ψυχή του ανθρώπου καταστρέφεται μόνο με το χρήμα..."
ΥΓ δεν σου βάζω 5άστερο γιατί σήμερα ακούω γιά πεντάρ(ες)ια και αρωσταίνω.
07/09 22:17  anathema_g13
Ξέρεις γιατί μου κάνει εντύπωση; Επειδή κάποιοι θα αγοράσουν ΔΟΛ ή τον εκάστοτε ΔΟΛ μετά από ξέφρενη άνοδο. Μετά από λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσουν ότι αγόρασαν κοντά στην κορυφή. Κι όταν ξεκινήσει ο εγκλωβισμός και η κατρακύλα θα κατηγορούν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους. Είναι επικίνδυνα αυτά. Για να μην παρεξηγηθώ, με τον ΔΟΛ δεν έχω τίποτα, παράδειγμα ήταν από το παρόν. Ανατρέχοντας στο παρελθόν βρίσκει κανείς εκατοντάδες τέτοια. Και όλα αυτά σχετίζονται με την απαξίωση του ΧΑΑ ως θεσμού, την αποστροφή του Έλληνα απέναντί στο ΧΑΑ σε ένα βαθμό. Δεν είναι εικόνα υγείας αλλά ζόφου.
Δίκιο έχεις όμως. Πάντα έτσι ήταν. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ό,τι έχει συμβεί μία στο παρελθόν θα ξανασυμβεί. Ακόμα και το '99 θα ξανασυμβεί κάποτε. Γιατί η απληστία είναι δυνατότερη από τη λογική αν δεν χαλιναγωγείται.

ΥΓ. Ε, λέω να μη σχολιάσω τα περί πεντάρας. Φιλικό ήταν. Επιφυλάσσομαι για τα επίσημα. Μην αλλάξετε τίποτα, καλά πάτε! Το κακό είναι ότι σε λίγο δε θα κατεβάζετε ούτε ενδεκάδα. Έξω ο Μπράβο, έξω και ο Μαρέσκα...
07/09 22:26  TARAZIS
Πάντως κι' εσείς όταν βλέπετε ερυθρόλευκα κάτι παθαίνετε...
07/09 22:31  anathema_g13
Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη! :) Τουλάχιστον φρόντισε ο Μπέος να μη γίνουμε τηλεοπτικό ρεζίλι και να απολαύσουμε το κυριακάτικο show που δώσατε, αντ' αυτού.

(Και είχα πει να μη βάλω χολή για τον Ολυμπιακό!)

Ο Λ.Λ. κάτι ξέρει και μπαίνει στην ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. Όπως φαίνεται, θα χρειαστείτε πολλές προμήθειες από την ALAPIS για να αντέχετε αυτά που έρχονται! :)

(Το παραπάνω - δηλαδή η αγωνιστική διάλυση του Ολυμπιακού αποτελεί ανεκπλήρωτο όνειρο εδώ και καμιά δεκαετία περίπου)
07/09 22:48  TARAZIS
Και πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ΠΑΟ χωρίς τον γαύρο;
07/09 22:51  anathema_g13
Χωρίς εσάς δεν έχει αξία.
Αφού το ξέρουμε κι εμείς κι εσείς.
Εγώ ένα πρωταθληματάκι θέλω...
Και θα προτιμούσα να το πάρω απέναντι από έναν καλό Ολυμπιακό αλλά είναι τόση η δίψα μετά από τόσα χρόνια που, απλά, θέλω ένα πρωτάθλημα. Ψέμματα να λέμε; :)
07/09 22:54  TARAZIS
Φέτος είναι δικό σας.
Οσο γιά χθες και μόνο γιά την αλήτεία στον ΣΙΣΕ ήταν η πρώτη φορά που δεν χάρηκα που έχασε ο ΠΑΟ
07/09 23:09  anathema_g13
Θα δούμε φίλε, είναι νωρίς ακόμα!
Τα ρατσιστικά, δυστυχώς, δεν εκλείπουν...
Τουλάχιστον να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο να μην καταριόμαστε τον χαμένο χρόνο κάθε Κυριακή!
08/09 00:48  shareholder-cs
Δυστυχώς φίλε anathema η γάγκραινα και η σαπίλα που επισημαίνεις έχει καταφάει όλη τη κοινωνία.
Η διαφθορά δεν είναι πλέον σε ατομικό επίπεδο, δεν είναι μεμονομένη, είναι συστημική. Η λαφυραγώγιση του δημοσίου χρήματος εχει γινει πλέον κυρίαρχη πολιτική, και ο αποκλειστικός λόγος "συμμετοχής στα κοινά".
Κι εμείς σα λιγούρια παραμονεύουμε μήπως μας ξεπέσει να γλύψουμε κανένα κόκκαλο απ το τραπέζι των πολιτικοοικονομικών παραγόντων.

Γι αυτό το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο με το ρυθμό που αλλάζει κανείς σώβρακα.
Γι αυτό και δεν ανατριχιάζει, δεν εκπλήσσεται κανείς στο άκουσμα άλλου ενός σκανδάλου. Γιατί νοιώθει τη κατάσταση αυτή κυρίαρχη, καθολικά διαβρωμένη και παντελώς αδιέξοδη.
Στη ρητορική των κομμάτων δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη πρόταση για λύση, κάποια εναλλακτική για σπάσιμο του αποστήματος και πραγματική μεταρύθμιση. Πόσο μάλλον δεν υπάρχει τέτοια διάθεση στη πρακτική τους.
Η μόνη αλλαγή που προτείνεται είναι η αλλαγή του χρώματος και κόμματος του διαχειριστή... Του δήθεν τιμιότερου απ τον προηγούμενο...
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...
08/09 01:32  anathema_g13
Shareholder,
συμφωνώ όσο δεν παίρνει. Η διαφθορά είναι συστημική - τεράστια κουβέντα. Αυτό ακριβώς. Επαναλαμβάνομαι: Τα πάντα σαθρά, διαφθορά παντού. Από την εκπαίδευση μέχρι την υγεία και από το στρατό μέχρι την εργασία - σε όλα τα στάδια της ζωής μας δηλαδή - βουτηγμένοι μέσα της, να τη βλέπουμε, να τη μυρίζουμε, να μαθαίνουμε να ζούμε με αυτήν και όποιος είναι έντιμος και καθαρός να καταντάει να νιώθει θύμα, ηλίθιος και παράσιτο.

Είναι και η αδυναμία να σταθείς απέναντί της. Όταν όλα γύρω σου φέρουν τη σφραγίδα της νιώθεις πολύ μικρός για να παλέψεις. Μοιραίο επακόλουθο η παραίτηση. Και αυτή η παραίτηση είναι που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας και την εποχή μας. Μάθαμε να ζούμε με σκάνδαλα, μάθαμε να μη μας εκπλήσσει ούτε το πιο ειδεχθές έγκλημα. Ηθική παρακμή, σπασμένη περηφάνια, υποταγή στο πιο θλιβερό Εγώ μας που μαζί με τα υπόλοιπα εντάσσεται, φτιάχνει και συντηρεί το σύστημα. Αυτή είναι η αρρώστια - η παραίτηση. Και είναι καθολική. Τον κάθε "επαναστάτη" τον θεωρούμε πια...ρομαντικό. Και όλοι, κοιτάμε να βολευτούμε και να κάνουμε τις εσωτερικές φωνές μας που μας υπενθυμίζουν ότι κάτι πάει στραβά να σωπαίνουν.

Καλό βράδυ φίλε μου!
08/09 09:00  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα σας.
Προσυπογράφω τα δύο τελευταία σχόλια που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο του Blog και του shareholder-cs (γειά σου Χρηστάρα).
anathema_g13
Άσχετο. Δεν κατάλαβα τι εννοούσες με τον Μπέο...
Σχετικά με το θέμα σου, έχω τρομερό πρόβλημα να βάλω έστω κι ένα ευρώ σε χαρτί που στο 99% των συνεδριάσεων κάνει όγκους εγκλωβισμού κι αν θα το έκανα ποτέ δεν θα το έκανα στο +30% και βάλε και πάντως από λεφτά που δεν θα με ένοιαζε να τα χάσω εντελώς.
Όσο για τα λεγόμενα ΠΑΣΟΚόχαρτα, καλά θα κάνουν μερικοί να το ξανασκεφτούν γιατί ο "Γιωργάκης" μου φαίνεται πως θα κάνει όλους εμάς που τον λοιδωρούσαμε κάποτε, να μην πιστεύουμε στα μάτια μας. (Αν και λίγο με πείραζε που ο βασικός προμηθευτής του ΟΤΕ ήταν η ΙΝΤΡΑΚΟΜ με τόσες χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες εργαζόμενους, αντί για τις Γερμανικές εταιρείες που τον λυμαίνονται τώρα)
Ουφ τά'πα όλα...
08/09 09:25  coldplay
Γεια σου αναθεμα)
Εκδοσεις ουτε φυλακισμενος δεν θα αγοραζα,νομιζω δεν εχουν κανενα μελλον..
Απλως τωρα καποιοι τζογαδοροι κανουν παιχνιδι και οποιος τσιμπησει τσιμπησε..
Σου εχω πει ποια χαρτια παρακολουθω 10 -15 και απο αυτα αγοραζω και πουλω..
Η ΑΛΑΠΙΣ ενα μεγαλο ερωτηματικο...με κακο διαγραμμα
Ο Λαυρεντης μαλλον θελει να τους βγαλει ολους εξω και μετα να κανει το παιχνιδι του ειδωμεν...την παρακολουθω
Το ποδοσφαιρο το εχω κοψει εδω και αρκετο καιρο γιατι απλως νομιζω δεν γινεται η παραμικρη σοβαρη κινηση..μπασκετακι Διαμαντιδης- Μπατιστ και ξερο ψωμι..
08/09 14:12  anathema_g13
Σόλων,
είναι νομίζω πρόωρο να παίζονται τα χαρτιά με αυτόν τον τρόπο. Ζαριές είναι και είναι γνωστό ότι θα τσιμπήσουν πολλοί βάσει παρελθόντος. Βέβαια, ο καθένας λίγο ενδιαφέρεται από τη στιγμή που καταφέρνει να γράφει υπερκέρδη και μάλιστα τόσο γρήγορα. Κι εγώ αν τότε είχα πάρει ΔΟΛ δε θα σκεφτόμουν αν όντως το χαρτί θα στηριχτεί από την αλλαγή κυβέρνησης αλλά θα πούλαγα και θα έπαιρνα τα κέρδη μου.
Όμως, το τζογάρισμα είναι εντελώς άσχετο με το τι θα γίνει μετά. Θέλω να πω, το ποιες εταιρίες και ποια επιχειρηματικά σχήματα θα ωφεληθούν θα φανεί στην πορεία. Το ίδιο θα γίνει και με την διακηρυγμένη πρόθεση του Παπανδρέου να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα - ας δούμε αν θα έχει την ίδια πυγμή και ως πρωθυπουργός. Για τους τζίρους εγκλωβισμού δεν ξέρω κατά πόσο πάνε στον ΔΟΛ αλλά σε πολλές περιφερειακές μετοχές ισχύει. Άντε τώρα να χτίσεις σοβαρή θέση σε μετοχή που κάνει 100 κομμάτια ημερησίως...

Ο Μπέος, ως ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου (έπαιζε φιλικό με ΠΑΟ) κι ενώ το παιχνίδι θα μεταδιδόταν από τη ΝΕΤ έκλεισε τις πόρτες στα τηλεοπτικά συνεργεία...!
http://www.gazzetta.gr/content/view/45850/73/
08/09 14:20  anathema_g13
Coldplay,
οι εκδόσεις θα πρέπει να μετεξελιχθούν και να προσανατολιστούν περισσότερο στο .com κομμάτι και να προσπαθήσουν να βγάλουν έσοδα με αυτόν τον τρόπο. Μέχρι να γίνει αυτή η μετάβαση και να αποδώσει θα χρειαστεί χρόνος και δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουν όλες - έχουν μέλλον λόγω τεχνογνωσίας, προσωπικού, διασυνδέσεων αλλά δεν έχουν όλες καλό μέλλον. Έτσι νομίζω.
Αναρωτιέμαι κι εγώ τι έχει στο μυαλό του ο ΛΛ. Το διάγραμμα όντως είναι κακό αλλά στην παρούσα φάση δεν κοιτάω την μετοχή τεχνικά. Το πως θα παιχτεί είναι το θέμα βραχυχρόνια. Ίδωμεν!
Καλό το μπάσκετ, περήφανος για την ομάδα αλλά η μπάλα είναι το...μικρόβιο. :)
09/09 15:00  anathema_g13
Ο ΔΟΛ από 3.40 σήμερα στα 2.90.
Η ΝΑΥΤ από 1.23 σήμερα στο -15%.
Ο ΛΙΒΑΝΗΣ από 0,92 σήμερα στο -7%.

Συναλλαγές στα ψηλά έγιναν. Κάποιοι έβγαλαν λεφτά. Οι αγοραστές εκεί έχουν με το καλημέρα απώλειες με διψήφια ποσοστά όμως. Οι μετοχές πιθανότατα θα τα ξαναδούν αυτά τα νούμερα αλλά ο αγοραστής του ΔΟΛ στο 3.40 με αυτό το σκεπτικό μπήκε; Ήταν μακροπρόθεσμος; Αντίθετα, μπήκε με τις πιθανότητες σαφέστατα εναντίον του. Κι αν δεν μπορείς να κερδίσεις φρόντισε να μη χάσεις. Αλλιώς...
Τέλος πάντων, σταματάω πριν γίνω γραφικός - δεν είμαι προστάτης των μικροεπενδυτών ούτε κάνω κουμάντο σε άλλη τσέπη πέρα από τη δική μου. Αλλά στα μάτια μου το να αγοράζεις μια μετοχή που τρέχει χωρίς ουσιαστικό λόγο μετά από άνοδο 50, 60, 80% σε 3-4 συνεδριάσεις ισοδυναμεί με το να αγοράζεις ένα LADA στην τιμή μιας BMW. Όσο και να το φτιάξεις, όσο γρήγορο και να το κάνεις BMW δε θα γίνει.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις