Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


Euro 2009
1081 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009
13:41

Όταν έχεις δύο πλευρές και σου δίνουν δύο διαφορετικές μετρήσεις για ένα μέγεθος είναι προφανές ότι κάποιος λέει ψέμματα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να λένε και οι δύο ψέμματα αλλά η περίπτωση να λένε και οι δύο αλήθεια αποκλείεται. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα γεωμετρικό σχήμα και ο ένας μου λέει ότι είναι κύκλος ενώ ο άλλος μου λέει ότι είναι τρίγωνο. Το σχήμα ή θα είναι κάτι άλλο - ένα τετράγωνο ας πούμε ή έστω κάτι από αυτά που μου είπαν. Αλλά να είναι και κύκλος και τρίγωνο αποκλείεται.

Το αναθεωρημένο έλλειμμα για το 2008 είναι στο 7.7% του ΑΕΠ όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν προ ολίγου βασισμένη στα νέα στοιχεία που της απέστειλε η νέα κυβέρνηση. Αν θυμάμαι καλά ο Αλογοσκούφης στον περσινό προϋπολογισμό μιλούσε για έλλειμμα γύρω από το 3%. Πως προέκυπτε εκείνο το μέγεθος μόνο ο ίδιος ξέρει. Μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές η πρώην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια στόματος Καραμανλή δήλωνε ότι με τις πολιτικές της παράταξής του το έλλειμμα θα κυμανθεί γύρω στο 6%. Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από τότε. Στε τέλη Σεπτέμβρη η ΕΣΥΕ αποστέλλει στοιχεία που φέρνουν το έλλειμμα του 2008 στο 5% και επαναλαμβάνει πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 ξανά στο 6%. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης στην εξουσία ο Καραμανλής, στην ουσία, εκβιάζει τον ελληνικό λαό με το πρόσχημα της ειλικρίνειας - ότι η ΝΔ είναι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο κι αυτό γιατί μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και είναι έτοιμη να αναλάβει το κόστος σκληρών πολιτικών για επαναφορά των δημοσιοοικονομικών σε λελογισμένα επίπεδα. Λίγο μετά τις εκλογές ο Προβόπουλος λέει ότι το έλλειμμα κινείται σε επίπεδα άνω του 10%. Μιλάμε δηλαδή για λίγες μέρες μετά τις προβλέψεις για 6%. Το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει προεκλογικές ανησυχίες για την ορθότητα των στοιχείων της ΝΔ. Μετά τις συναντήσεις του Προβόπουλου με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου εκφράζεται ο φόβος για έλλειμμα στο 12%. Η συνέχεια γνωστή όπως και όσα μας έσουραν στις πρόσφατες συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ με τις οικονομικές επιτροπές της Ευροζώνης. Κι ενώ η χώρα έχει ξεγυμνωθεί στις υπολήψεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων ο Παπαθανασίου δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ φουσκώνει το έλλειμμα ώστε να καρπωθεί αργότερα το ότι το έριξε...

Έγραφα στην αρχή για το ότι αν δύο πλευρές λένε δύο πράγματα αποκλείεται να λένε και οι δύο την αλήθεια. Το ότι η ΝΔ έλεγε ψέμματα είναι αποδεδειγμένο. Μένει η υπόνοια για το αν και το ΠΑΣΟΚ λέει ψέμματα. Αν όντως φουσκώνει τα ελλείμματα ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό πετυχημένης οικονομικής πολιτικής. Είναι γεγονός ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει κακό παρελθόν και κοινό μυστικό ότι κατά την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική Ευροζώνη πάλι είχαν παραποιηθεί στοιχεία, οι Ευρωπαίοι έκαναν τα στραβά μάτια και τελικά η Ελλάδα έγινε μέλος της ζώνης του Ευρώ. Τώρα όμως τι γίνεται; Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της. Ακόμα και στα αναθεωρημένα στοιχεία τονίζεται η αμφιβολία της Eurostat για την ορθότητά τους. Ποιος να μας εμπιστευτεί και να μας πιστέψει; Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα με το μεγαλύτερο έλλειμμα ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε. Στο δημόσιο χρέος μας πέρασε η Ιταλία και πήραμε τη δεύτερη θέση - μας στέρησαν άλλη μια πρωτιά οι μακαρονάδες!

Και τρώγονται ήδη μεταξύ τους τα δύο μεγάλα κόμματα για το ποιος μας λέει λιγότερα ψέμματα. Αυτό που συμβαίνει είναι φοβερό. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν χάσει την πίστη τους και προς τα δύο κόμματα προ πολλού. Η αίσθηση του κόσμου είναι ότι έχει να κάνει με αναξιόπιστες κυβερνήσεις ανεξάρτητα αν είναι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Τώρα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν την ίδια άποψη με τον ελληνικό λαό. Όχι ενδόμυχα πια αλλά εκφρασμένα δημοσίως. Άντε μετά να ζητάνε από τους Έλληνες πολίτες να είναι έντιμοι, να πληρώνουν τους φόρους τους και να υπηρετούν το κοινό εθνικό συμφέρον. Πως; Αφού δεν πιστεύουν ούτε την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία! Λείπει η έμπνευση από παντού. Από τον πλούσιο μέχρι των φτωχό. Παραίτηση και αδιαφορία. Το πρώτο βήμα είναι να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Να μπορούμε να κοιτάμε τους Ευρωπαίους στα μάτια όταν τους δίνουμε στοιχεία όσο άσχημα και να είναι και κατόπιν να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της επίλυσης ή, έστω, της βελτίωσης των προβλημάτων. Μετά ίσως πειστεί και ο ελληνικός λαός ότι, πράγματι, έχει να κάνει με μια σοβαρή ηγεσία. Αντί λοιπόν να μαλώνουν μεταξύ τους τα δύο κόμματα εξουσίας ας δουν τι μπορούν να κάνουν για να προσφέρουν. Έτυχε στο ΠΑΣΟΚ να είναι ο διαχειριστής της παρούσας κατάστασης. Θα μπορούσε να είναι η ΝΔ - δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει να καταλάβουν ότι δεν είναι ώρα για μαχαιρώματα και μικροπολιτικές αλλά ώρα για αποφάσεις και δουλειά. Λέμε ότι αυτά δε γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Μη φτάσουν στην Ουγκάντα να λένε ότι αυτά δε γίνονται ούτε στην Ελλάδα!

Σχόλια

22/10 14:17  favlos
Μόνο σε προσωπικό επίπεδο γίνεται κάτι.
Πιστεύεις ότι αυτές οι φάτσες όπως και οι προηγούμενες θέλουν το καλό των πολιτών?
Τραπέζι στο Κολωνάκι θέλουν,εύκολες γκόμενες και λεφτά και χαιρετούρες απο ιθαγενείς.Ξέρεις πόσοι περιμένουν στην ουρά?
22/10 14:25  anathema_g13
Δεν ξέρω ρε φίλε. Τα πράγματα έξω δεν είναι καλά. Εντάξει, γκρινιάζουμε παραδοσιακά. Και σαν πολίτες δε διαφέρουμε και πολύ από την ηγεσία. Κάθε νεοέλληνας θέλει τραπέζι στο Κολωνάκι, γκόμενες, λεφτά και status. Αλλά με ευχολόγια και επίκληση στην ελπίδα δε γίνεται τίποτα ούτε και με παραίτηση. Ακούμε για προβλήματα αλλά για λύσεις δεν ακούμε. Πάλι με δανεισμό θα κλείσουν τρύπες και θα ανοίγουν άλλες.
22/10 14:28  favlos
Γι'αυτό σου λέω,μόνο σε προσωπικό επίπεδο.
Εκτός αν έχουμε λαμβάνειν από κάποιο χρώμα.Εγώ πάντως δεν έχω.
22/10 14:31  anathema_g13
Τι λαμβάνειν;
Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζεις γονατιστός!
22/10 15:09  shareholder-cs
"Σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης στην εξουσία ο Καραμανλής, στην ουσία, εκβιάζει τον ελληνικό λαό με το πρόσχημα της ειλικρίνειας"

Ποια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης στην εξουσία βρε Αναθεμα. Εχεις καμμια αμφιβολία οτι ο Κωστάκης κιότεψε οταν συνειδητοποίησε πόσο καυτή και μεγάλη ήταν η πατάτα, και θέλησε να παραδώσει άρον άρον την εξουσία πριν οι ιθαγενείς και του τελευταίου χωριού της επικράτειας αντιληφθούν που βαδίζουμε;
22/10 15:15  shareholder-cs
Εγω έχω και το ερώτημα που ήδη το έγραψα τη Τρίτη στα σχόλια στο blog μου.

Καλά, ο Προβόπουλος που τον πληρώνουμε ηγεμονικότατα,
βλέπε http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=20739&blid=14

δεν είχε ευθύνη ενώπιον του λαού ως ανεξάρτητος Πρόεδρος της ΤτΕ να ξεκαθαρίσει πόσο είναι το έλλειμμα;
22/10 15:19  anathema_g13
Κοίτα Share, εγώ δε λέω ούτε ότι κιότεψε ούτε ότι ήταν ανίκανος - σε άλλους ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός καλύτερα. Αλλά χρησιμοποίησε την τραγική κατάσταση της οικονομίας ως μέσο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τις ψήφους των πολιτών μέσα από την υποχρεωτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ως το μόνο κόμμα που τολμά να πει την αλήθεια χωρίς υποσχέσεις και μεγάλα λόγια - εκεί στηρίχτηκε η προεκλογική καμπάνια του. Αποδεικνύεται ότι αυτή την ειλικρίνεια δεν την εφάρμοζε όμως. Έλεγε για δύσκολη διετία κτλ. την ώρα που οι ίδιοι έδιναν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι ήταν το τελευταίο χαρτί για να κάνει κάτι καλό στις εκλογές - η επίκληση στην τραγική οικονομία και η ανάγκη για ειλικρίνεια. Αλλά όχι να διαβάζω για πολιτική γενναιότητα και ότι θα αναπολούμε τον ηγέτη αυτόν - λίγο μέτρο. Ούτε και διθυράμβους για τον Παπανδρέου όμως. Ας δούμε πρώτα τι μπορούν να κάνουν και το συζητάμε. Άλλωστε το αν ήταν νίκη του ΠΑΣΟΚ ή ήττα της ΝΔ οι τελευταίες εκλογές είναι υπό εξέταση - η αλήθεια πάλι πρέπει να είναι κάπου στη μέση αλλά τελικά δεν έχει και τόση σημασία όσο το ότι πρέπει να βγει από το τέλμα η οικονομία.
22/10 15:25  shareholder-cs
Και μήπως πρέπει να προσθέσουμε στο έλλειμμα και όλο το συνταξιοδοτικό έλλειμμα που είναι βέβαιον οτι θα φορτωθεί ο κρατικός προυπολογισμός;

Μηπως πρέπει άμεσσα να κοπούν ολες οι συντάξεις (κάτι συνταξιούχων Δημοσίου, ΔΕΚΟ κλπ) για το ποσό που υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ, ως επαρκέστατο για αξιοπρεπή επιβέωση, ωστε να μπορέσει το Δημόσιο πλέον να πληρώσει και τις συντάξεις των 400-800 ευρώ που θα φορτωθεί απ την ante portas κατάρρευση των ασθενών ταμείων;
22/10 15:28  anathema_g13
Προφανώς και ο Προβόπουλος θα είχε προειδοποιήσει και το προηγούμενο οικονομικό επιτελείο. Δεν μπορεί να ξύπνησε ένα πρωί και να είδε ότι αντί για 6% είναι πάνω από 12%. Γι΄αυτό σου λέω ότι λέγονταν ψέμματα συνειδητά. Και ασφαλώς έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Όπως θα έχει μερίδιο ευθύνης το ΠΑΣΟΚ αν κατεβάσει το έλλειμμα από το 12 στο 9 έχοντας πρώτα φουσκώσει τα στοιχεία ώστε να κριθεί ως πετυχημένο. Το θέμα είναι ότι πια, δεν ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει! Δηλαδή, ποιον να πιστέψεις; Το σίγουρο είναι ότι η οικονομία έχει τα χάλια της - το πόσο χάλια είναι όμως συζητήσιμο.
22/10 17:20  shareholder-cs
Κοιτα, το θέμα με το έλλειμμα, είναι
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΡΑΣ.

Μόνο αυτό της κεντρικής κυβέρνησης;
Μετράς μαζί και των οργ. τοπικής αυτοδιοικησης;
Μετράς και τις εγγυήσεις που εχει δωσει το δημόσιο και είναι σίγουρο οτι θα καταπέσουν στο μέλλον;
Μετράς και τα λεφτά που οπωσδήποτε θα χρειαστούν τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσουν τις συντάξεις;
Αν το μετρήσεις με την ευρεία έννοια όπως κανονικά πρέπει, το 12,5% είναι λίγο, πολύ λίγο...
22/10 17:37  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
"Τώρα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν την ίδια άποψη με τον ελληνικό λαό."
Δηλαδή ¨ψηφίζουν Γιώργο.
" Έτυχε στο ΠΑΣΟΚ να είναι ο διαχειριστής της παρούσας κατάστασης. Θα μπορούσε να είναι η ΝΔ"
Δεν έτυχε και δεν θα μπορούσε νάναι η ΝΔ. Εδώ μόλις είδαν τα πολύ σκούρα πετάξανε την καυτή πατάτα να την καθαρίσει άλλος.
Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να λακίζει έτσι...
22/10 23:15  atan
...Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ελλάδα !
αυτή η φράση θα μείνει στην Ιστορία αδερφέ
Αθάνας
23/10 01:10  anathema_g13
Share,
φαντάζομαι θα υπάρχει κάποια κοινοτική οδηγία που θα λέει τι περιλαμβάνεται. Δηλαδή, δεν μπορεί κάθε χώρα - μέλος να βγάζει τα δικά της. Εκτός από την Ελλαδάρα που βγάζει ό, τι τη συμφέρει όπως φαίνεται. Γιατί πράγματι συμφέρει το ΠΑΣΟΚ τώρα στις αρχές να παρουσιάσει μια τραγική κατάσταση για προφανείς λόγους.

Σόλων,
μήπως παρερμηνεύεις λίγο τα γραφόμενά μου; :) Εννοούσα ότι όπως οι πολίτες έχουν τους πολιτικούς μας σε ανυποληψία εδώ και καιρό το ίδιο πάει να γίνει και επίσημα με τους Ευρωπαίους. Στο άλλο που σημειώνεις εγώ δεν το βλέπω έτσι. Η πορεία προς το τέλμα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και όχι μόνο από την τελευταία κυβέρνηση ΝΔ. Είναι προφανές ότι απέτυχαν βέβαια αλλά μαζί με τη γενικότερη κρίση η γύμνια της οικονομίας μας ήρθε στην επιφάνεια. Μετά από τόσες αστοχίες εδώ και αρκετά χρόνια και κακοδιοίκηση ήταν, σε ένα βαθμό, θέμα τύχης σε ποια παράταξη θα "κάτσει" ο μουτζούρης. Κι έκατσε στο ΠΑΣΟΚ. Στιε εκλογές δεν ψήφισα κανέναν από τους δύο. Ανακουφίστηκα πάντως γιατί η ΝΔ έδειχνε εικόνα ζοφερή στα τελειώματα αλλά πρέπει να δούμε και έργα από το ΠΑΣΟΚ. Μην αναλωθούμε και αναλωθούν στο ποιος είναι ο λιγότερο κακός.

Αθάνα,
ας αποδίδεται τουλάχιστον στον anathema τον blogger μπας και μνημονεύομαι κι εγώ για κάτι στο μέλλον. :)
Αν και θα προτιμούσα να το πετύχαινα (την υστεροφημία εννοώ) με άλλο τρόπο και όχι με μια φράση που τονίζει την παρακμή μιας μεγάλης χώρας από κακούς πολιτικούς, μικροπολιτικά συμφέροντα και όλα τα συναφή. Είναι λυπηρό αν το σκεφτείς έτσι!

Καλό βράδυ σε όλους!
23/10 01:42  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
g13
Για το πρώτο έκανα απλώς πλάκα.
Για το δεύτερο απλά έτσι μου φαίνεται...
23/10 09:13  anathema_g13
Είχα την υποψία ότι έκανες πλάκα, Σόλων, αλλά είπα να το ξεκαθαρίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για το δεύτερο αν, τελικά, είναι έτσι μιλάμε για την απόλυτη ανυπαρξία και αδυναμία...
23/10 09:24  Goldmine
Καλημέρα!
Εστιάζω σ΄αυτή τη διαπίστωσή σου που είναι και διαπίστωση όλων μας:
"Δεν είναι ώρα για μαχαιρώματα και μικροπολιτικές αλλά ώρα για αποφάσεις και δουλειά".
Η ροπή μας για εργασία, ατομική ή συλλογική είτε σε προσωπικό είτε σε δημόσιο επίπεδο χρειάζεται ενίσχυση.
Δε χαρίζεται τίποτα. Όλα κερδίζονται.
Τα εύκολα κέρδη, εύκολα καίγονται...
Καλή συνεδρίαση και καλό Π.Σ.Κ!
23/10 09:29  anathema_g13
Καλημέρα Goldmine!
Βλέπω ότι όπως τρώγονται τα κόμματα μεταξύ τους έτσι τρώγονται και οι οπαδοί τους δυστυχώς. Αυτό μου φαίνεται χάσιμο χρόνου γιατί δε μιλάμε για κριτική και γόνιμη αντιπολίτευση αλλά για μικροπολιτική και εκμετάλλευση. Ας είμαστε πιο αισιόδοξοι. Μας υποβάθμισε και η Fitch άρα έχουμε ανοδικά περιθώρια ξανά! :)
Καλή συνεδρίαση και καλό ΠΣΚ επίσης!
23/10 09:29  PREMIUM

Anathema καλημέρα !

Σου άρεσε ο μεταμεσονύκτιος μίτος μου, αλλά δε συμφώνησε ο διαχειριστής και τον διέγραψε !

Μήπως είδες μέχρι πότε με έκανε...ban ;-)
23/10 09:35  anathema_g13
Δεν ξέρω φίλε μου, τι να σου πω;
Γιατί ban; Λόγω του περιεχομένου του θέματος ή λόγω σχολίων; Πάντως όταν συνέβησαν αυτά που λες μάλλον κοιμόμουν ήδη! Δεν είδα τη διάρκεια του αποκλεισμού δυστυχώς.
23/10 09:40  PREMIUM

Μήπως εγώ...κατάλαβα ;;;

Άβυσσος...
23/10 09:44  PREMIUM

Σχολιάζουμε ότι η Moody's αναβάθμισε το Δήμο Αθηναίων...

Το επιβεβαιώνω και εγώ με μίτο που επιβραβεύεται από πολλούς φίλους και ξυπνάω και είναι...σβησμένος !

Τί να πώ...;-)
23/10 09:56  anathema_g13
Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που γράφεις τότε. Ίσως επειδή η συνάρτηση με οικονομικά θέματα δεν είναι εμφανής επειδή χρησιμοποιείς πολλές μεταφορές, τους χρησμούς που λέω κι εγώ με αστείο τόνο. Δεν ξέρω φίλε μου αλλά κι εσύ μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα. Είναι άσχημο και ενοχλεί βέβαια αλλά αφού το ban ήρθε λίγο μετά το προηγούμενο μάλλον φαίνεται πως αυτό το στυλ γραφής που έχεις δεν είναι επιθυμητό (όχι προσωπικά από εσένα αλλά γενικά) από τους διαχειριστές. Δεν μπορώ όμως να κρίνω γιατί δεν είδα πως προέκυψε.
23/10 10:00  PREMIUM
Υπάρχει ομολογουμένως μια...ambiance που δε συμβαδίζει με το...style μου ! :-)

Δεκτόν...:-)
23/10 10:07  PREMIUM
Από τους...διαχειριστές...κεφαλαίων να δεις τί...τραβάω ! :-)

Μήτε ένα...ευρώ δεν επενδύουν στις...μετοχούλες μου ! :-)
23/10 10:11  anathema_g13
Φίλε μου δε σε κριτικάρω, μην το πάρεις στραβά. Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση βλέποντάς το από την άλλη πλευρά. Το κακό είναι ότι αν αλλάξεις στυλ όμως στην ουσία χάνεται ο Discount που έδινε ένα διαφορετικό τόνο στις συζητήσεις. Απλά, επειδή βλέπω ότι σε πειράζει σου ξαναλέω να μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα - μη χαλιέσαι για αυτά. Δε βγαίνει και τίποτα έτσι. Αν είδες από κάθε τσακωμό και επεισόδια, γκρίνιες κτλ. δεν κερδίζει κανείς τελικά.
Καλημέρα (την παρέλειψα πριν) και...κράτα το χαμόγελο! :)
23/10 10:11  Λουκρητια
Το αλλο ανεκδοτο,που το λενε Εθνικη Στατιστικη Υπηρεσια,τι νουμερα βγαζει αναφορικα με τον πληθωρισμο,τοσα χρονια που εχουμε το ευρω στα χερια μας?Ομαδικο το δουλεμα,παιδες.Απο καθε πλευρα.Αλλα καλα μας κανουν,αφου τους φηφιζουμε,εστω κι αν η ψηφος μας εχει στοχο την τιμωρια του-οποιου-ανικανου απερχομενου.Με τα χερακια μας βγαζουμε τα ματακια μας,μας ριχνουν και μπολικη σταχτη κι αντε να δεις ποια ειναι τα αληθη στοιχεια της οικονομιας.
23/10 10:15  PREMIUM
Οι καλύτερες "Καλημέρες" τελικά συνδυάζονται με τα νικ μας ! :-)

Anathema Καλημέρα...

DISCOUNT Καλημέρα...

Χα χα χα χα χα χα...
23/10 10:16  anathema_g13
Καλημέρα Λουκρητία,
και η ΕΣΥΕ φαίνεται πως αντί για ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία τελικά υπηρετούσε συμφέροντα ανάλογα με τα θέλω των εκάστοτε κυβερνώντων. Ίσως το βαθύτερο πρόβλημα να μην είναι τόσο αν το έλλειμμα είναι 8, 10 ή 12% αλλά το ότι κανείς πια δεν πιστεύει κανέναν. Με τόση καχυποψία πως να δούμε προκοπή; Και πως να βγάλει κανείς αντικειμενικά συμπεράσματα όταν δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κρίνει. Το μόνο συμπέρασμα που δεν αμφισβητείται είναι ότι δεν ακούμε ποτέ όλη την αλήθεια. Κι αν ενίοτε την ακούμε δεν την πιστεύουμε!
23/10 10:26  Λουκρητια
Και καχυποψια να μην υπηρχε,την προκοπη ξεχαστε την.Πως ειναι δυνατον μια οικονομια να κινειται μονο με παροχη υπηρεσιων και μαλιστα κακης ποιοτητος κι αυτες?Την παραγωγη την εχουμε απεμπολησει προ πολλου,πιστοι στην ρηση που προεβλεπε οτι καποτε μονο τα ρολογια και τα κοροϊδα θα δουλευαν.Αεριτζηδες ειμαστε,αερα κοπανιστο θα φτασουμε να τρωμε ετσι οπως το παμε.
23/10 12:59  anathema_g13
Λουκρητία,
όπως λέγαμε και με τον Φαύλο παραπάνω, η πλειονότητα των πολιτών δεν διαφέρει και πολύ από τους πολιτικούς που κράζουμε και κατηγορούμε. Υπό αυτή την έννοια, πράγματι παίρνουμε σταθερά αυτό που μας αξίζει. Εξάλλου η παραγωγή χρειάζεται και επενδύσεις, χρήμα και αυτό δεν το προσελκύουμε με τη συμπεριφορά μας. Λειτουργούμε ευκαιριακά και κοντόφθαλμα - όχι μόνο σαν διοίκηση και κράτος αλλά και σαν επιμέρους μονάδες της κοινωνίας. Τα προβλήματα είναι βαθύτερα από στατιστικές και νούμερα δυστυχώς.
23/10 13:39  Λουκρητια
Αν επροκειτο για μη προσελκυση χρηματος για επενδυσεις,λογω της συμπεριφορας μας,τα πραγματα θα ηταν ευκολα.Εδω εχουμε να κανουμε με παρανοια,διωχνουμε τις υπαρχουσες επενδυσεις με τον τροπο μας!Πληρης αποβιομηχανιση της χωρας και συναμα συρρικνωση και της γεωργικης παραγωγης,αντι να την καθετοποιησουμε,αφου το τρενο της αναπτυξης,σε καθε αλλο τομεα,περασε απ'τον σταθμο και του καναμε νοημα να προχωρησει παραπερα.
23/10 13:56  anathema_g13
Μα ναι, αυτό λέω. Όχι μόνο δεν στηρίζουμε την ανάπτυξη αλλά διώχνουμε και τους τολμηρούς που είχαν κάνει ανοίγματα στη χώρα μας. Φοβερό να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη θέση μας ως σταυροδρόμι στο χάρτη. Και, όπως λες, δε στηρίζουμε ούτε τομείς που είναι συνδεδεμένοι με την ανάπτυξη τς υπαίθρου. Και βλέπεις χωράφια διαμελισμένα, λίγα εδώ λίγα εκεί χωρίς αρδευτικό δίκτυο κτλ. Τι να λέμε; Εδώ ακόμα και τον τουρισμό τον χάνουμε. Νομίζουμε ότι οι ξένοι πάντα Ελλάδα θα έρχονται. Πια είναι πολλές χώρες που έχουν ήλιο και θάλασσα και προσφέρουν πολλές και ποιοτικές υπηρεσίες σε τιμές πολύ πιο προσιτές από αυτές της Ελλάδας. Χρειάζεται γενική εκκαθάριση και αναμόρφωση σε όλα τα επίπεδα. Εκτός κι αν θέλουμε να θεωρούνται τουρισμός μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία που φέρνουν κόσμο all inclusive με βραχιολάκια και όλοι οι υπόλοιποι είναι με χαμηλές πληρότητες. Το ενοχλητικό είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο. Όπως αλλάζουμε τα φορολογικά συστήματα κάθε τόσο, την εκπαίδευση κτλ. έτσι αλλάζουν και οι οικονομικές πολιτικές. Θέλει σχέδιο και πλάνο. Ακόμα και το χειρότερο πλάνο θα είναι αποτελεσματικότερο από το κανένα πλάνο που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και που ο καθένας το αλλάζει όποτε του καπνίσει.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις