Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


Παραλληλισμοί
1917 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009
12:33

Εδώ και κάποιες μέρες παρακολουθούμε το ΧΑΑ να πρωταγωνιστεί στις πτωτικές χρηματιστηριακές μέρες και να υποαποδίδει στις ανοδικές με αποτέλεσμα την ώρα που η Αμερική έχει δώσει νέα υψηλά έτους και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απέχουν 3 - 4% από τα υψηλά τους, το δικό μας να βρίσκεται περίπου 10% μακριά από τα δικά του υψηλά. Αυτό αποδίδεται σε μεγάλο βάθμο στα άσχημα νέα που προκύπτουν συνεχώς για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Αν δεχτούμε την αρχή της προεξόφλησης τότε εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Δε γίνεται να περίμεναν όλοι τις τελευταίες 2 εβδομάδες για να γονατίσουν το ΧΑΑ όταν ήταν γνωστό ότι η ελληνική οικονομία είχε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που έβγαιναν μέχρι πριν από 2 - 3 μήνες. Δεν ανακαλύφθηκε η Αμερική τον τελευταίο μήνα. Οπότε θα έπρεπε το ΧΑΑ να υποαπέδιδε από το καλοκαίρι και μετά προεξοφλώντας τις δυσμενείς εξελίξεις. Κάτι τέτοιο δε συνέβη - αντίθετα, ανέβαινε με ταχύτητα ξεπερνώντας σε απόδοση τα ξένα χρηματιστήρια.

Στο ίδιο το ΧΑΑ, λέμε ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε παιχνίδι 40 - 50 μετοχών. Κι αν εξειδικεύσουμε ακόμα παραπάνω, το παιχνίδι γίνεται σε μετρημένες στα δάχτυλα μετοχές που δίνουν την τάση και ακολουθούν οι υπόλοιπες. Αρχηγός η ΕΤΕ και μετά έρχεται η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η ποιοτική μεσαία και ύστερα τσιμπάει η υπόλοιπη μεσαία και η καλή μικρή ενώ στο τέλος τσιμπάνε όλα.

Παραλληλισμός 1

Φανταστείτε ότι η ΕΤΕ είναι η Αμερικάνικη αγορά. Αυτό ήταν. Ο παραλληλισμός ολοκληρώθηκε. Από επίπεδο μετοχών εσωτερικού περνάμε σε επίπεδο παγκοσμίων αγορών. Αν δεν ανέβει η ΕΤΕ δεν τραβάει το ΧΑΑ. Αν δεν δώσει το σύνθημα η Αμερική δεν τραβάνε τα ΧΑ. Ακολουθεί η μεγάλη κεφαλαιοποίηση - τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η καλή μεσαία - τα ασιατικά. Μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες μετοχές - τα περιφερειακά χρηματιστήρια και οι αναδυόμενες. Όπως ένας επενδυτής που μπαίνει στην αγορά θα ξεκινήσει τις αγορές του από τα blue chips έτσι και ένας μεγάλος διαχειριστής πρώτα θα αγοράσει στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα κοιτάξει τις υπόλοιπες αγορές. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και όσο υπάρχει ανασφάλεια και αβεβαιότητα οι περιφερειακές αγορές δεν κινούνται το ίδιο δυναμικά με τις μεγάλες μέχρι να καθοριστεί σαφής τάση οπότε και έρχεται η ώρα της επιτάχυνσης που εύκολα εξηγείται από το περιορισμένο βάθος των περιφερειακών αγορών.

Παραλληλισμός 2

Την ίδια κατάσταση είχαμε παρατηρήσει και στο διάστημα μετά τη διόρθωση του Ιούνη και του Ιούλη, πριν μερικούς μήνες δηλαδή. Οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού από νωρίς τον Ιούλη είχαν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ανόδου που επιταχύνθηκε λίγες μέρες πριν το εξάμηνο της Goldman και διατηρήθηκε για 3 μήνες μέχρι την πρόσφατη διόρθωση. Και τότε, το δικό μας στην αρχή έδινε την εντύπωση του ψόφιου. Οι ανησυχίες που εκφράζονταν στα fora ήταν οι ίδιες με τις τωρινές. Στη συνέχεια όμως και όσο η άνοδος στο εξωτερικό αποκτούσε δυναμική το ΧΑΑ ανέβαζε ταχύτητα και τελικά έγραψε ένα +40% από τα χαμηλά της καλοκαιρινής διόρθωσης.

Παραλληλισμός 3

Η παρούσα διορθωτική κίνηση μοιάζει με τη διορθωτική κίνηση του καλοκαιριού (όσο κι αν ο Coldplay επιμένει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει). Είναι εφάμιλλη και σε ένταση και σε ρυθμό μέχρι τώρα. Επίσης, συμπίπτει χρονικά με την περίοδο ανακοίνωσης του κυρίου όγκου των αποτελεσμάτων των ελληνικών εταιριών. Τα αποτελέσματα τότε έδωσαν το έναυσμα για αρχή της δεύτερης φάσης της ανόδου σε συνδυασμό με την διατηρούμενη άνοδο στο εξωτερικό που επέτρεψε στο ΧΑΑ να κάνει την ανοδική κίνηση. Παράλληλα, και τότε, όπως και τώρα, οι περισσότεροι περίμεναν τη διόρθωση προς πολύ χαμηλότερα επίπεδα...


...και η διαφορά

Η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι πια δεν είμαστε στις 2000 μονάδες αλλά μερικές εκατοντάδες παραπάνω. Αντίστοιχα, στο εξωτερικό δεν φαίνονται μεγάλα ανοδικά περιθώρια όπως φαίνονταν το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, με δεδομένο ότι έξω αρχίζουν να διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης στην πραγματική οικονομία οι αγορές μπορούν να στηρίξουν με μεγαλύτερη ευκολία τις κινήσεις τους σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου προβλέπεται ένα πολύ ζόρικο 2010 εν μέσω λιτότητας και συνεχούς κατσάδας από την ΕΕ για την αναξιοπιστία μας.

Το συμπέρασμα μου

Παρά τα άσχημα νέα, επιμένω να πιστεύω ότι η πρόσφατη διόρθωση αποτέλεσε μια εξαιρετική περίοδο για να βγουν όλα τα κακά νέα στην επιφάνεια. Δεν υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο για να εκπλήξει αρνητικά την ελληνική αγορά. Ξέρουμε ότι μάλλον θα δούμε αρνητικούς ρυθμούς ανάκαμψης τα επόμενα τρίμηνα. Ξέρουμε ότι το έλλειμμα έχει εκτιναχθεί. Ξέρουμε ότι θα δανειζόμαστε ακριβότερα. Το μόνο που μένει είναι αν θα κηρύξει πτώχευση η ελληνική οικονομία ή θα υπαχθεί σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης. Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο αισιόδοξος κι αν είναι κανείς. Όμως, αν πάμε σε πτώχευση τι να πτωχεύσω έχοντας χαρτιά τι να πτωχεύσω έχοντας λεφτά - πάλι φτωχός θα είμαι. Αν όμως, δούμε τα ελλείμματα να μειώνονται, την οικονομία να ανακάμπτει και την προοπτική ανάκαμψης να επανέρχεται για την ελληνική οικονομία τότε τα επίπεδα των 2600 θα είναι ακριβά; Και δε λέω ότι βραχυμεσοπρόθεσμα δεν είναι πολύ πιθανό να δούμε και το 2400 κι ακόμα παρακάτω αλλά μακροπρόθεσμα και με τις παραπάνω προϋποθέσεις (την αποφυγή των χειρότερων δηλαδή) το 2600 δεν μας καθιστά και ακριβό χρηματιστήριο!

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

11/11 12:59  bill carson
Καλημέρα
Σταμάτα αμέσως να προσπαθείς να μάθεις τον κόσμο χρηματιστήριο! Χαλάς την πιάτσα!
11/11 13:09  anathema_g13
Καλημέρα Bill Carson,
εγώ μαθαίνω από τους άλλους, δεν μαθαίνω τους άλλους. Ένας ξεροκέφαλος μικροεπενδυτής είμαι. Λέω τη γνώμη μου και τίποτα παραπάνω.
Απλά αυτή είναι η λογική μου και την εκθέτω αποδεχόμενος την περίπτωση να κάνω λάθος.
Είναι κι αυτά τα παλιόspreads που είχαν πέσει υπερβολικά και κάπως πρέπει να τσιμπήσουν. Αλήθεια, αν ο κίνδυνος χρεοκοπίας ήταν τόσο μεγάλος όπως μας βομβαρδίζουν τις τελευταίες μέρες δε θα έπρεπε και τα spreads να είχαν ανοίξει προς τις, ας πούμε, 250 μ.β.; Θυμάσαι το Μάρτη που είχαν περάσει τις 300;

ΥΓ: Σε ξαναρωτάω, το Bill Carson από που το εμπνεύστηκες; Από τον κιθαρίστα;
11/11 13:28  coldplay
Στις 4 Νοεμβρη μονο το 22% ηταν ταυροι στην Αμερικη...και 56% αρκουδες..οποτε ειπαν να τους καψουν...Μεταξυ Ιουνιου και Νοεμβριου ηταν η απολυτη αισιοδοξια στην Αμερικη και 93.5 % των μετοχων τον Σεπτεμβρη ήταν πανω απο τον ΚΜΟ200 στην Αμερικη...οποτε για αυτο λεω τα πραγματα δεν ειναι ιδια...υπηρξε μια ακρατη αισιοδοξια αναμεσα...θα δουμε...παω βολτιτσα σημερα εχουμε αργια εδω..
11/11 13:36  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα φιλαράκο
Ανέβασες το άρθρο σου πάνω στην ώρα που ετοιμαζόμουν να σε τσιγκλίσω, μια και μου έρχονται διάφορες ιδέες.
Αφφού σου απονείμω τα εύσημα για το κείμενό σου, ωα σου πω πως ο "γκουρού" μου δεν "μ' άφησε" πριν 2 ώρες να μπω λονγκ στις 1400 μον. Συνεχίζει να μιλά για γύρισμα από αύριο μέσα έξω και μου είπε ότι οι άλλοι πελάτες του σοτάρουν από τις 1420.
Πριν μια ώρα όμως μου είπε ότι τα στοιχεία του αναθεωρούνται στην περίπτωση που ο φούτσης πάει στις 1438 και η ΕΤΕ στα 25,95.
Να πω την αλήθεια μέχρι εκείνη τη στιγμή ετοιμαζόμουν να πουλήσω ΚΑΙ τις 4 μεοχές που έχω( ΕΤΕ, ΚΥΠΡ, ΜΥΤΙΛ ΜΗΧΚ),όσο βγάζω ακόμα ένα 10%. Τώρα το ξανασκέφτομαι, κι ο λόγος είναι ότι πολλές φορές δεν γίνεται αυτό που περιμένουν οι πολλοί. Από την άλλη προβληματίζομαι με το πόσο ακόμα θα βοηθούν οι ξένοι.
Τι λες?
11/11 13:38  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Μητσοτάκη που έχει αργία?
11/11 13:39  anathema_g13
11/11 13:45  coldplay
Στο Ηρακλειο εχει αργια...
Τιμη στοχος για τον SP500 ήταν 1107(+-7 μον) και 1122...πανω απο 1122 οι σορτακηδες θα κλεισουν θεσεις...Αντε χαιρετω παω Φοδελε..βολτα στις πορτοκαλιες και μετα κατσικακι...
11/11 13:46  anathema_g13
Σόλωνα τι να σου πω;
Από χθες είπα ότι έχω μια υπόνοια ότι αφήνονται να μαζευτούν short θέσεις ώστε να γίνει μια πανικόβλητη αντίδραση προς τα πάνω. Αλλά δεν φαίνεται να έχει πολύ δυναμική στην παρούσα φάση. Εγώ κάνω την πάπια όπως σου έχω πει. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και τίποτα δεν θα με εκπλήξει στο κοντινό μέλλον.
Αν με ρωτάς αν πρέπει να πουλήσεις τελείως ή όχι δεν έχω απάντηση. Εκτός από το κλασσικό μου: Αν δεν είσαι σίγουρος μπορείς να κατοχυρώσεις ένα 20-30% των κερδών ώστε να βάλεις κάτι ψιλά στο παντελόνι και να είσαι και πιο άνετος αν τα πράγματα πάνε σε συνέχιση της διόρθωσης.
11/11 13:49  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Έχω ήδη 40% ρευστό, ξέχασα να σου πω...
11/11 13:49  anathema_g13
Coldplay,
Επειδή γιορτάζει ο Μίνωας έχει αργία;
Ωραίοι οι πορτοκαλεώνες αλλά αυτό το κατσικάκι μου φέρνει αναγούλα - γούστα είν' αυτά! :)
Την είδες την εικόνα που σου έβαλα; Ακόμα και τα ποσοστά ίδια είναι...το θέμα είναι ότι για να γίνει το repeat πάμε σε μεγάλα νούμερα και εκεί δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να δικαιολογηθούν οι αποτιμήσεις - γι' αυτό και είμαι επιφυλακτικός...
11/11 13:56  anathema_g13
Σόλωνα,
δεν είμαι ο anathema, είμαι ο Πόντιος Πιλάτος και...νίπτω τας χείρας μου! :)

Γενικά, για ΜΥΤΙΛ είμαι θετικός (ανακοινώνει και αποτελέσματα σήμερα), για ΚΥΠΡ την προτιμώ από τις υπόλοιπες τράπεζες. Η ΕΤΕ είναι το ΧΑΑ οπότε θα κάνει ότι το ΧΑΑ με περισσότερη ένταση. Για την ΜΗΧΚ δεν ξέρω, δεν την παρακολουθώ.
11/11 13:57  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Του "αγίου" Μηνά (επειδή ήδη έφυγε μάλλον)
11/11 13:58  anathema_g13
Μεγάλη η χάρη του! :)
11/11 14:00  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Η επιλογή μάλλον είναι να "την πιω" αν έρθει τελικά η πτώση και να ψωνίσω κι άλλες χαμηλότερα.
11/11 14:03  anathema_g13
Γιατί εγώ δε θα "την πιω" νομίζεις; :)
Μην είναι πολύ και την ακούσουμε για τα καλά μόνο! Πάντως την περίπτωση να μείνω άχαρτος την αποκλείω στην παρούσα φάση. Αποκλείω και την περίπτωση μεγάλων αγορών. Άρα; Κάνω την πάπια.
11/11 14:11  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Αν πάει όντως στις 2400, θα πλακωθούμε πάλι με τον Ασχετάκη. Αλλά κι αν φύγει τελικά στις 2800 που ήταν ο τελευταίος μας στόχος και είμαι άχαρτος, πάλι θα πλακωθούμε!
Ρε πως μπλέξαμε έτσι?
11/11 14:16  anathema_g13
Όλοι έτσι είναι αυτή την περίοδο Σόλωνα είτε περιμένουν το πάνω είτε το κάτω. Η κατάσταση είναι αχταρμάς, που λέει και η μάνα μου! :)
Όλα σωστά φαίνονται και όλα λάθος!
Ακόμα και επαγγελματίες και διαχειριστές μπερδεμένοι είναι. Το πετρέλαιο παλινδρομεί ανάμεσα στα 75 και 80, το δολάριο με το ευρώ ανάμεσα στο 1.45 με 1.51. Μόνο ο χρυσός τσιμπάει σταθερά. Οι μετοχές μία πάνω, μία κάτω. Βγάλε άκρη!
11/11 14:21  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
μήπως ξέρεις τι ώρα ανακοινώνει ο ΜΥΤΙΛ?
Το κλείνω για μία ώρα για να μην κάνω καμιά μαλ@κία, και πάω να κάψω λίγο λίπος.
SEE YOU LATER
11/11 14:23  anathema_g13
Μετά το κλείσιμο ανακοινώνει Σόλωνα.
Καλό μεσημέρι!
11/11 14:28  cornelsen
Anathema (όνομα κι αυτό!)
Υπάρχει και άλλη μία ομοιότης: αναμέτρηση με ισχυρή γραμμή τάσης για τον S&P. Μόλις την συνάντησε "φοβήθηκε" και έκανε πίσω όπως και τον Ιούλιο. Αυτή τη φορά όμως η γραμμή τάσης σημαίνει έξοδο από την κρίση τού 2007 (να και μια διαφορά). Δεν μ' αρέσει η "ντουντούκα" στον Dow.
Συμπλήρωσα το διάγραμμα με τον ΓΔ στο blog μου. Μπορείς να δεις τα σήματα εισόδου και πως φαίνονται οι κορυφώσεις των τάσεων.
11/11 14:47  anathema_g13
Καλησπέρα Cornelsen,
κι εκτός της γραμμής τάσης τότε περίπου επιβεβαίωσε και το ανοδικό "κόψιμο" του 200άρη με τον ίδιο τρόπο πάλι και αφού είχε αποτύχει 2 - 3 φορές τον Ιούνη. Δηλαδή, φτάνει, γυρίζει και μετά κατοχυρώνει. Είχε βοηθήσει κι αυτό που είχαμε γράψει στο forum και αποδείχτηκε σωστό:
http://www.flickr.com/photos/40767353@N02/3751215253/sizes/o/

Αλλά, πράγματι, αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με την γραμμή τάσης ενός ανοδικού κομματιού αλλά με μακροχρόνια τάση. Οι ενδείξεις έχουν τιλτάρει όπως και οι περισσότεροι που ασχολούνται με τις αγορές. Όλα μου φαίνονται πιθανά.
Το πέρασμα κάτω από το stop loss στο διάγραμμά σου είναι σχεδόν ταυτόσημο με του καλοκαιριού! Το 9/60 ακόμα δεν έχει δώσει έξοδο. Να δούμε και αν ο S&P θα δοκιμάσει το 1120 σύντομα και πως θα συμπεριφερθεί εκεί.
11/11 16:13  Ydroxoos
Αδιαφορη μερα
Μια μπανανα ειναι οτι πρεπει
11/11 16:22  anathema_g13
Γρήγορα Ydroxoos γιατί ανοίγει και ο γορίλας όπου να 'ναι και μπορεί να σου φάει την μπανάνα σου! :)
11/11 16:28  anathema_g13
Κι επιτέλους ξεκούνησε και η ΕΥΔΑΠ!
Κόντευε να μας φτάσει η άλλη η ΕΥΑΘ που είναι σε επιτήρηση...με το συμπάθιο φίλε Υδροχόε, Άρη Θεσσαλονίκης! :)
11/11 16:31  Ydroxoos
Χαχαχαχαχαχα!
Το επιασες το υπονοουμενο

Παντως ρε φιλε αυτη η περιφερεια ειναι για μπουνιες.
Κακομοιριδες τις πλακας
Πριν καιρο ρωτισα εκει στην τραπεζα που στον επανω οροφο εχει μια κοπελιτσα για τα χρηματιστηριακα γιαυτες τις μετοχες
Η απαντηση ηταν να μην ασχολουμε καν γιατι δεν υπαρχουν
Το ταμπλο πρεπει να εχει ενα μεγεθος και αυτο δικαιολογη την υπαρξη τους.
Λογω δουλειας πηγαινω πολυ συχνα εκει και η κοπελιτσα προσφερθηκε δειλα-δειλα να μου πει ορισμενα πραγματα σε αυτο το θεμα
Και αυτο το δειλα-δειλα εγινε γιατι ειχε ανεβει και ο διευθυντης και τις ειπε οτι παλια ειχα σχεση με τον χωρο.
Αμα σας πω τις μετοχες πως μου τις εβαλε σε κατηγοριες θα γελασετε οπως γελασα και εγω.
Μετα απο ενα χρονο περιπου απο τοτε θυμαμε και λεω οτι τελικα ειχε δικιο
11/11 16:47  anathema_g13
Για πε, για πε! Τι κατηγοριοποίηση έκανε;
11/11 17:04  anathema_g13
Η ΕΥΑΘ που βγήκε από την επιτήρηση φυσικά. Πλάκα, πλάκα, έδωσε καλά βραχυπρόθεσμα και αυτή την τελευταία εβδομάδα.
Ydroxoos, πάω για ύπνο! :)
11/11 17:20  gerodimos
Τον βάρυνε η μπανάνα τον αξάδελφο!
11/11 17:22  anathema_g13
Γεια σου Gerodimos,
Του την έφαγε ο Αμερικάνος τελικά και κρατάει μούτρα! :)

Καλό απόγευμα σε όλους!
11/11 17:26  gerodimos
Μωρέ αν του την έφαγε απλά, καλώς!
Μην του την άρπαξε φοβάμαι και αδύναμος ο αξάδελφος στο κράτημα, συνέβη τίποτις άλλο!
11/11 17:30  anathema_g13
Δεν τον φοβάμαι τον Ydroxoo. Θα του έφερε καμία με την κανάτα του στο κεφάλι και θα καθάρισε.
Εγώ περίμενα να μας πει τι του είχε πει εκείνη η κοπέλα στην τράπεζα κι αυτός πλακωνόταν στα χαστούκια και στις κανατιές με τον Αμερικάνο, ο δόλιος! :)
11/11 17:35  coldplay
Ναι αυτο ειναι το διαγραμμα anathema ..τωρα βλεπω ο DOW στο 10335 κανει 50% retracement για να δουμε..απιστευτη η εικονα στην μικρη κεφαλαιοποιηση εχουν λιωσει τα μικρα
11/11 17:46  coldplay
Πλησιασε τον στοχο 1107 στον SP500 και επιασε το 50% στον DOW για να δουμε o VIX αρχιζει και ανεβαινει..εγινε πρασινος
11/11 18:55  anathema_g13
Coldplay,
βγάζεις κέρατα ή με γελάν τα μάτια μου; :)

Μια χαρά, γύρισαν και οι δείκτες στις ΗΠΑ και έριξαν τα ευρωπαϊκά στα χαμηλά ημέρας στο κλείσιμό τους. Τώρα παίζει μόνη της η Αμερική στο εξής - για να δούμε. Για που το έβαλε σήμερα; Όλα παίζουν!
11/11 19:05  anathema_g13
Καλά πήγε ο όμιλος Σόλωνα! :)
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=851358

"Με κέρδη τα οποία κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα περυσινά, ενώ την ίδια στιγμή ξεπέρασαν και τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκλεισε το 9μηνο του 2009 για τον όμιλο Μυτιληναίου, η διοίκηση του οποίου αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του 2009 σε εύρος 115 εκατ. - 125 εκατ. ευρώ. Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε για το 9μηνο και η ΜΕΤΚΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 18,3 εκατ. ευρώ έναντι 15,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2008 (ποσό στο οποίο σημειώνεται ότι είχαν ενσωματωθεί 13,3 εκατ. ευρώ μη επαναλαμβανόμενα κέρδη). Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν την κερδοφορία του ομίλου στα 13,3 εκατ. ευρώ."
11/11 19:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
A, ωραιοτάτη ανάλυσις. Κεφαλή μετ' ώμων, ενδεχομένως να διαψευσθεί δια μίαν εισέτι φοράν, όπως και τότε. Υπάρχουν αντιστάσεις κοντά, αλλά και η αντίστροφος κεφαλή μετ'ώμων του Δοω πυ δεικνύει περί το 10% + υψηλότερα. Τις οίδε? Οψόμεθα.
11/11 19:22  Ydroxoos
Παιδιά με βάλανε χέρι μάνα και κόρη η μια για επιπλαδικο και η άλλη για το φροντιστήριο τις
Πφφφφ μόνο λεφτά ξέρουν να ζητούν
Στο διαταυθα για τις μετοχές τις κοπελίτσας(ωραίο παιδί κατά τα άλλα)
1.Τραπεζες ΕΤΕ ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ
2.Μετοχες για παππούδες ΟΤΕ ΜΟΗ ΔΕΗ
3.Διαφορες ΟΠΑΠ ΕΧΑΕ ΤΤ ΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ
4.Σαπακια Ρίσκου ΦΟΡΘ ΙΝΤΚΑ ΜΠΕΛΑ ΔΟΛ ΠΡΟ

Προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο
ΕΤΕ ΑΛΦΑ ΔΕΗ ΟΠΑΠ ΕΧΑΕ ΠΡΟ

Υ.Γ οι υπόλοιπες μετοχές που έχει το ταμπλο παίζουν διακοσμητικο ρόλο και μην ασχολείστε

Υστερόγραφο δικό μου
Η Μανια είναι και γλυκιά και Ξανθιά
11/11 19:24  anathema_g13
Δι' αυτό λέγω ότι δεν θα με εκπλήξει τίποτα αγαπητέ! Μπορούν να ευρεθούν 10 λόγοι για +10 και άλλοι 10 για -10. Όλα σωστά είναι.
Ίδωμεν ή, κατά την εκδοχή του forum, είδωμεν! :)
11/11 19:29  anathema_g13
Λίγο υπερβολική τη βρίσκω την όμορφη Μάνια φίλε Ydroxoos. Υπάρχουν κι άλλες μετοχές. Περίμενα κάτι πιο συνταρακτικό να μου αποκαλύψεις. :)
Από τις 16 που σου είπε οι μισές είναι τράπεζες!
11/11 19:34  gerodimos
Μάλλον ο αξάδελφος δεν πήγε να ρωτήσει για μετοχές στην Μάνια!
11/11 19:41  anathema_g13
Για μετοχές πήγε αλλά μάλλον έχει ξεχάσει τις μισές από τότε. Τη Μάνια όμως δεν την ξέχασε!
Να δεις η Μάνια τι λεφτά θα του έτρωγε που γκρινιάζει για τα έπιπλα και τα φροντιστήρια! Ευτυχώς που είναι αδαμάντινος χαρακτήρας και δεν υπέκυψε στον πειρασμό! :)
11/11 19:42  Ydroxoos
Γιατι φιλε μου μπας και εχει και κατι αλλο στο ΧΑΑ?
Να μην πουμε οτι στις μισες προσπαθουν να βγαλουν κανα μεροκαματο κατι ελδε τις πλακας.
Και αυτα μου τα ειπε περισι τον οκτωβριο μιλαμε
Η κοπελα ειπε την αληθεια
Εκτος απο 20 αντε με το ζορι 25 εταιριες οι αλλες απλα υπαρχουν για να μην ειναι το ταμπλο οπως αυτο τις κυπρου
Εχει σαβουρες που ο ταδε πουλάει στον ανηψιο του και εκεινος στην θεια του και ξανα η θεια στον πρωτο
11/11 19:46  Ydroxoos
Οτι βγαλαμε απο τον παππου στο μεροκαματο του τρομο φυγαν για δοση στο φροντιστηριο και για εναν μπουφε
Παντως αδαμαντινο χαρακτηρα εχω και ειμαι κυριος με καπα κεφαλαιο
11/11 19:54  anathema_g13
Μα εσύ έχεις αφήσει απ' έξω:
ΕΕΕΚ, ΔΕΚΟ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ, ΙΝΛΟΤ, Βγενόπουλο, Φουρλήδες, Βιοχάλκο κτλ.

Δίκιο έχεις γενικά, απλά δεν είναι μόνο τόσες λίγες. Υπάρχουν 40 - 50 μετοχές που κινούνται, κάνουν όγκους κτλ. Θα έρθει πάλι η εποχή κάποτε που θα τρέχουν όλα. Μέχρι τότε πράγματι δεν είναι για να πολυασχολούμαστε με τις υπόλοιπες. Μαζί σου.

Με τα έξοδα που λες άστα να πάνε. Τα σχολικά έχουν ξεφύγει. Αν βάλεις και φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κτλ...
Καλά το πάει η ΑΛΦΑ και μπορεί να δώσει κι άλλο μεροκάματο όμως...Κύριε Υδροχόε! :)
11/11 20:06  Ydroxoos
Δεν ξερω γιατι αλλα τις τελευταιες κοιταζω την ευρωβ
Για να δουμε
11/11 20:24  gerodimos
11/11 20:26  bill carson
sorry, νόμιζα ότι το'χα πει. Το όνομα είναι από την ταινία: "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος"

ydro την κοπελίτσα την πάω τρελά.
(όχι πως συμφωνώ με μια προς μια τις μετοχές, αλλά την έχει δει σωστά την δουλειά και κυρίως ΑΚΟΠΑ! Και άσε τους άλλους να περιμένουν να φτάσει ο ΓΔ στις 9.000 για να τρέξουν οι x,y,z "καλές αλλά αδικημένες" που βρίσκονται στα αζήτητα πρώτα από τους ίδιους τους βασικούς)
11/11 20:41  Ydroxoos
Ξαδελφε αρα καλα εκανα και την κοιταξα.
Και για να δεις ποσο γατα ειμαι για τραβα εδω να ριξεις μια ματια τι εγραψα

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1409995&pg=44

Μπιλαρα εχει και καλο χαρακτηρα μην νομιζεις οτι ειναι μονο κουκλαρα
11/11 21:00  anathema_g13
Στην ΕΥΡΩΒ μάλλον τα αποτελέσματα θα είναι καλά όπως λέγεται.

"EFG EUROBANK: Στις 30/6 η τράπεζα εμφάνιζε υπεραξία χαρτοφυλακίου ομολόγων της τάξης των 220 εκατ. ευρώ, η οποία ενίσχυσε ισόποσα την καθαρή της θέση.

Από τότε οι τιμές τόσο των κρατικών όσο κυρίως των εταιρικών ομολόγων ανέβηκαν σημαντικά και ως εκ τούτου η υπεραξία, που δεν έχει ήδη εγγραφεί, θα έχει μεγαλώσει…

Η EFG Eurobank δικαιώθηκε για τη στρατηγική της καθώς κατά το β΄ τρίμηνο επέλεξε να εγγράψει έσοδα από trading ομολόγων μόλις 17 εκατ. ευρώ, κρατώντας τις θέσεις της.

Ρίσκαρε και της βγήκε…"
Το απόσπασμα παραπάνω από Euro2Day.

Το αν θα κάνει ΑΜΚ θα φανεί και στο tableau. Της Alpha φαινόταν από το καλοκαίρι ότι...δεν την γλυτώνει. Πάντως η διοίκηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αρκετές φορές μέχρι τώρα αλλά αυτό δε λέει και τίποτα όπως αποδείχθηκε και με την Alpha.

Το θέμα με τις τράπεζες είναι ότι η ΕΤΕ τις αιφνιδίασε που ανακοίνωσε τον Ιούνη την ΑΜΚ της. Οι άλλες ψάχνονται από τότε. Αλλά ζεστό χρήμα θέλουν όλες...

Bill Carson,
αφιερωμένο!
http://anathema.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=20018&blid=340

Και συμπτωματικά, γράφει για όσα λέμε ξανά στα τελευταία σχόλια. :)
11/11 21:22  gerodimos
Εδώ καράβια χάνονται, ο αξάδελφος αρμενίζει με τις αυξήσεις κεφαλαίου!
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=228364
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 2Νεότερα σχόλια »Τελευταία σελίδα

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις