Anathema's Lair
1 ή 2 πράγματα που μου κάνουν εντύπωση
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μυημένος, όπως οι περισσότεροι, την περίοδο του αείμνηστου '99 στο ΧΑΑ. Δεν είμαι γκουρού, δεν είμαι επαγγελματίας, δεν είμαι αναλυτής. Είμαι όμως ξεροκέφαλος!
Σύνδεσμοι


Επιλογές
2059 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009
16:26

Αυτές τις μέρες που τα πάντα υποχωρούν μπορεί κανείς να παραλλάξει το χαρτοφυλάκιο του και να αγοράσει περισσότερη δύναμη πετώντας την αδυναμία που ενδεχομένως είχε σε αυτό αφού σε περίπτωση κάποιας, ακόμα και όχι ιδιαίτερης έντασης κίνηση, τα καλά χαρτιά θα είναι τα πρώτα που θα πάρουν τα πάνω τους δίνοντας τον τόνο. Με αυτό το σκεπτικό από την τελευταία εβδομάδα μέχρι και σήμερα μείωσα τη θέση στον ΟΤΕ μιας και είναι αργό χαρτί, ξεφορτώθηκα την ΠΑΣΑΛ και είχα δώσει και ένα μικρό μέρος από ΜΕΤΚΑ στα 11 ευρώ και από ΓΕΚΤΕΡΝΑ πάνω από τα 6 για να μπει και λίγο κέρδος στην τσέπη. Η ρευστότητα πάνω από το 40%. Χθες και σήμερα μάζεψα Forthnet και πήρα λίγα ΣΕΝΤΡ ακόμα. Με σειρά στάθμισης είναι:

ΚΛΜ (5.85%): Τη συγκεκριμένη την μάζευα από το καλοκαίρι. Αγορές από 2 έως 2.5 ευρώ. Πώληση μικρού μέρους στα 3.3 στα πρόσφατα υψηλά της. Πολύ καλή συμπεριφορά, γρήγορες αντιδράσεις και καλά μεγέθη και ανάπτυξη. Από τις καλές μετοχές του 80άρη και μετοχή που κάνει και τζίρους και έχει κινητικότητα. Στόχος η προσέγγιση των πρόσφατων υψηλών και μετά όπου πάει.

Forthnet (5.43%): Αγαπημένη μετοχή. Μου έδωσε τα περισσότερα κέρδη την περασμένη χρονιά. Αγορές στα 0.80 έως 0.60 και πωλήσεις σταδιακά από τα 1.30 έως τα 2.15. Άλλο ένα trade από 1.50 μέχρι τα 1.80 πρόσφατα. Χθες και σήμερα μάζεψα ξανά με ΜΤΚ γύρω στο 1.20. Υπάρχει πωλητής που πιέζει την μετοχή εδώ και μέρες. Με βαση τα επίπεδα που αγόραζαν οι Άραβες από την άνοιξη και μετά στα παρόντα επίπεδα μου φαίνεται μια χαρά. Στόχος 1.50 σε πρώτη φάση, 1.80 μετά, και ό,τι γράψει από εκεί και πέρα.

Inform ΛΥΚΟΣ (5.27%): Αυτή είχε αγοραστεί μαζί με την ΚΛΜ το καλοκαίρι αλλά πήγε...ανάποδα! Πρόβλημα οι μικροί τζίροι. Εκτός μόδας γενικά αλλά την κρατάω. Η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη, παραμένει κερδοφόρα και είναι leader στον κλάδο της. Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά της ξανά...η θέση μου πάντως είναι ζημιογόνος! Στόχος τα 2 ευρώ και αναλόγως κλίματος και κίνησης βλέπουμε.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ (5.12%): Η μόνη από τις μετοχές που είχα πάρει πέρυσι όταν ξαναμπήκα που είναι ακόμη στο χαρτοφυλάκιο αν και με μειωμένη θέση. Αγορασμένη στα 2.5 ευρώ έχει ήδη δώσει καλά κέρδη και αντιδρά μαζί με το ΧΑΑ υπεραποδίδωντας σταθερά σε ανοδικές κινήσεις. Ανεκτέλεστο και ενέργεια διασφαλίζουν και ισορροπούν την πτώση από το real-estate. Στόχος τα 8 και μετά το διψήφιο.

ΕΥΔΑΠ (4.99%): Αγορασμένη πρόσφατα σε αυτά τα επίπεδα περίπου. Είναι σε πτωτικό κανάλι εδώ και κάποιες εβδομάδες αλλά αφενός παρέχει ασφάλεια και έπεσε λίγο στην τελευταία διόρθωση και αφετέρου κατά καιρούς εμφανίζεται αγοραστής που μαζεύει κομμάτια επιθετικά. Τα 7.5 ευρώ δεν μου φαίνονται δύσκολα.

ΟΛΘ (4.83%): Στην σκιά του ΟΛΠ εδώ και αρκετό καιρό αφού οι εξελίξεις με την COSCO έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στον Πειραιά. Ζημιογόνος θέση από τα 16 ευρώ μετά την είσοδό της στους δείκτες τις Morgan Stanley. Τότε στόχευα στα 20 ευρώ τουλάχιστον, ευελπιστώντας οτι θα ανεβάσει τζίρους και κινητικότητα - κάτι που δεν συνέβη. Τώρα οι στόχοι μου είναι λίγο παρακάτω, ειδικα αν δεν πιαστούν με αύξηση σε όγκους.

ΙΝΛΟΤ (4.82%): Ελαφρά ζημιογόνος θέση. Την τάραξαν στο short κατά τη διάρκεια της διόρθωσης με αποτέλεσμα να χάσει και τα 4 εύρω ερχόμενη πάνω από τα 5. Κάπου εδώ έβγαλε αντίδραση. Αλλά πάλι θα βρει αντίσταση στα 4.5 - 4.6 και μάλλον θα ταλαιπωρήσει. Αλλά σε αυτά τα επίπεδα δεν την δίνω. Θα νιώθω ότι την χάρισα. Μετά τα 5.5 ίσως.

AUTOHELLAS (4.77%): Εξαιρετική συμπεριφορά, αθόρυβη και σταθερή άνοδος. Διακριτικό μάζεμα χωρίς βιασύνες, καλό μέρισμα και μετοχή που είχε φάει πολύ ξύλο στην πτώση του 2008 αφήνοντας πολλά περιθώρια για πάνω. Μια χαρά πήγε στην πρόσφατη διόρθωση - κρατιέται κοντά στα 2 ευρώ άνετα και μπορεί παραπάνω εύκολα. Στόχος τα 2.5 για αρχή.

ΜΕΤΚΑ (4.68%): Γενικά πιστεύω ότι ο όμιλος Μυτιληναίου έχει περιθώρια και ότι δεν έχει ανέβει όσο θα μπορούσε στην άνοδο. Η ΜΕΤΚΑ στηρίζεται και από τη θυγατρική γράφοντας αλλεπάλληλα υψηλά μέχρι πρόσφατα. Εκεί μείωσα τη θέση λίγο αλλά πιστεύω ότι θα τα ξαναδεί με καλό κλίμα και ακόμα παραπάνω. Εταιρία που είναι σε θέση να παίρνει μεγάλες δουλειές και στο εξωτερικό. Στόχος 12, 15, 17...

ΟΤΕ (4.41%): Γενικά αυτόν τον μαζεύω όταν θεωρώ ότι τελειώνει μια ανοδική κίνηση και τον αδειάζω όταν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ανοδική αντίδραση αλλά υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο σχεδόν πάντα αφού το κάτω του δεν είναι πολύ και πάντα υπάρχει η σκέψη ότι δεν μπορεί, κάποτε θα ανέβει...Εδώ δεν έχει στόχο γιατί αν βάλω θα γίνω σαν τον Μπάμπη!

RILKEN (4.30%): Πρόσφατα μπήκα αλλά έπεσα ακριβώς πάνω στο γύρισμα της αγοράς κι ενώ πήγαινα για βραχυπρόθεσμα έγινα...μακροπρόθεσμος. Καλά κράτησε πάντως στην πτώση και σίγουρα δεν τρομάζεις με αυτήν. Έχει κέρδη, είναι νοικοκυρεμένη, λίγο κλίμα θέλει και θα τα δει και τα 5 και τα 6.

ΣΕΝΤΡΙΚ (4.22%): Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Το παλιό growth story έχει γίνει κουτσάλογο. Λίγο η ΑΜΚ που πλανάται εδώ και κάνα 6μηνο στον αέρα, λίγο που δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, βάλε και λίγο απο Audiovisual και δέσαμε. Εντελώς ανάποδη συμπεριφορά...Κράτησε πολύ καλά στο περσινό βύθισμα, μετά η άνοδος πέρασε και δεν την ακούμπησε και τώρα διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω του 1 ευρώ. Στόχος η επιστροφή στο 1.30 και βλέπουμε.

Σχετικές μετοχές:
ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΕΥΔΑΠ ΙΝΛΟΤ ΚΛΜ ΛΥΚ ΜΕΤΚ ΟΛΘ ΟΤΕ ΟΤΟΕΛ ΡΙΛΚΕ ΣΕΝΤΡ ΦΟΡΘ
Σχόλια

24/11 16:45  spado
Διαχειριστής Αμοιβαίου κεφαλαίου
κρατικής τράπεζας μπορούσες να ήσουν...
24/11 16:57  pay
καλησπέρα !
μετοχές διαμάντια αλλά σαν πολλές (στον αριθμό)δεν είναι?? τεσπα όσον αφορά τη φορθ και εμένα είναι μία απο τις αγαπημένες μου αλλά περιμένω να δω αν θα σπάσει το 1Ε
24/11 16:58  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Θεσμικός υψηλού ρίσκου θα έλεγα εγώ...
24/11 17:52  anathema_g13
Καλησπέρα!
Δεν είναι και πολύ εύκολο να γράφεις laptop ξάπλα τελικά...:)
spado,
γιατί κρατικής αποκλειστικά, λόγω ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ;
pay,
είναι ερωτηματικό ποιος πουλάει και γιατί στη ΦΟΡΘ. Ελπίζω να μη βγει κάνα τραγικό 9μηνο και ψαχνόμαστε...στα 50-55 εκ. περιμένουν τα ebitda, να δούμε...Στο θέμα του αριθμού πάντα είχα τουλάχιστον 8 μετοχές στο χατοφυλάκιο. Είναι πιο ευέλικτο και έχει καλύτερη διασπορά σε κλάδους και μικρότερη έκθεση σε εταιρικό ρίσκο. Η άλλη η δικιά σου έφτασε την τιμή της ΑΜΚ - θα μας τρελάνει ο ΛΛ...
Σόλων,
με ποια έννοια βλέπεις υψηλό ρίσκο; Λόγω αναλογίας ρευστού/μετοχών ή λόγω επιλογών;
24/11 18:25  favlos
Μιά χαρά τα βλέπω...για ΣΕΝΤΡ ρίξε μια ματιά στο neoforum:.τα μυστικά των μετοχών κλπ...
Ο ΛΥΚΟΣ κάτι κινήσεις μαζέματος θυγατρικών κάνει,ρίξε μια ματιά.
24/11 18:32  anathema_g13
favlos,
όντως μαζεύει τις θυγατρικές ο Λύκος - έχουν δουλειές και δεν ασχολούνται με το χαρτί! :)
Να δούμε πως πάει και η Αυστριακήμε τις κάρτες και αν θα του βγει αυτή η εξαγορά. Πάντως έχουν σε γσ του καλοκαιριού περάσει απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% - τα γνωστά. Αλλά δεν έχουν στηρίξει από τότε...
Για τη ΣΕΝΤΡ μπορείς να βάλεις το link γιατί δεν το βρίσκω;
24/11 18:39  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Mιλάω για όγκους που τρομάζουν σε μερικά, αλλά αυτό που κυρίως εννοώ είναι ότι μου θύμισε κάτι παλιά αμοιβαία (πως τα λέγανε? α! Αναπτυξιακά), λόγω κεφαλαιοποίησης...
24/11 18:45  takos
favlos,τίποτα δεν θα γίνει στη Σεντρ αν το ενα λαμόγιο που είναι για τα καλά χωμένο μέσα στα σκ... δεν αποχωρήσει απο τα ψάρια. Αν θέλεις δες και τα παπούτσια για να καταλάβεις πως εκβιάζουν με τα χαρτιά...για να πάρουνε τα λεφτά.Ολα είναι θέμα τιμής.
24/11 18:48  favlos
takos έχεις δίκιο συμφωνω 100%.
έτσι και χειρότερα είναι.
Η τιμή εκκίνησης αν τα καταφέρουν θα είναι χαμηλή και θα ξελιγώσει τους πάντες.
Το σύνολο των κινήσεων είναι βεντάλια στην αρχική της ανάπτυξη.
Στην αγορά έιμαι,τέτοιες περιπτώσεις με ενδιαφέρουν άμεσα.
24/11 19:46  anathema_g13
Σόλωνα,
Αναπτυξιακά και Νέων Επιχειρήσεων και Δυναμικά και άλλα ωραία πράγματα...Alpha Trust Ωρίων θυμήθηκα...:)

Για τη Σεντρ είναι προφανές ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και ότι ακροβατεί ανάμεσα στο νόμιμο και στο παράνομο σε σχέση με τις δραστηριότητές της. Αν έχει όμως προβάδισμα στην αφετηρία όταν έρθει η απελευθέρωση του τζόγου...καταρχην πρέπει να ξεκαθάρισουν κάποια πράγματα με πρώτο αυτό της ΑΜΚ - είναι τυχαίο ότι η ΑΒΕ κάνει ισουψή ΑΜΚ με αυτή που επιδίωκε η ΣΕΝΤΡ;

Favlos,
ευχαριστώ για το λινκ, ωραία πράγματα λες εκεί. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα κι εμείς ως Παναθηναικοί πάμε κόντρα στον Κόκκαλη! :)
Θα το παρακολουθώ το θεματάκι, έχει ενδιαφέρον. Μια απορία έχω: Η WorldSpreads διαφημίζεται και λειτουργεί καιρό στην Ελλάδα - η πλατφόρμα που φτιάχνει η ΣΕΝΤΡ βασιζόμενη θα λειτουργεί σαν ένα ιδιότυπο ιντερνετικό franchise ή τελείως αυτόνομα;
http://www.worldspreads.com/gr/index.aspx
http://www.spreads.gr/Default.aspx24/11 20:55  pay
pay,
είναι ερωτηματικό ποιος πουλάει και γιατί στη ΦΟΡΘ. Ελπίζω να μη βγει κάνα τραγικό 9μηνο και ψαχνόμαστε...στα 50-55 εκ. περιμένουν τα ebitda, να δούμε...Στο θέμα του αριθμού πάντα είχα τουλάχιστον 8 μετοχές στο χατοφυλάκιο. Είναι πιο ευέλικτο και έχει καλύτερη διασπορά σε κλάδους και μικρότερη έκθεση σε εταιρικό ρίσκο. Η άλλη η δικιά σου έφτασε την τιμή της ΑΜΚ - θα μας τρελάνει ο ΛΛ...


για ΦΟΡΘ δε χρειάζεται να δω αποτελέσματα τα βλέπω στο ταμπλό :)
όπως έγραψα περιμένω να δω αν σπάσει το ευρώ ,για να την περιμένω πάλι στα 80
για την Αλαπις γνώμη μου είναι ότι
ο ΛΛ δε μπορεί να κάνει και πολλά , αυτοί που κάλυψαν την ΑΜΚ έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι
θεωρώ ότι θα δούμε τα 60 σεντσια σύντομα
ΔΙΟΝ-ΣΩΛΚ προσπαθώ να χτίσω μια θεσούλα για trade :)
24/11 21:25  favlos
Η δημιουργία της worldspreads είναι καθαρά για πίεση και επίδειξη δύναμης ώστε να πάρει αυτο που πραγματικά θελει.
Φυσικά είναι χρήση της πλατφόρμας αλλά με ίδια μέσα..
πως τόπες?
'ιδιότυπο ιντερνετικό franchise'
καλό θα το χρησιμοποιώ με την άδειά σου ;)
24/11 21:39  anathema_g13
Μπα, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τα αποτελέσματα η πίεση στη ΦΟΡΘ. Να δεις που θα είναι κοντά ή καλύτερα των εκτιμήσεων - 27 ανακοινώνει, την Παρασκευή.

Με την Alapis έχει παραγίνει. Ακόμα και το 0.50 ως 0.60 είναι μεγάλη κίνηση, του 20%. Θέλει κλίμα και θέλει και δύναμη γιατί τα χαρτιά είναι πολλά...αν και όταν τα λεφτά είναι πολλά ο αριθμός των χαρτιών δεν έχει σημασία. Αλήθεια, εσυ που παρακολουθείς τα του ΛΛ, τι έχει κάνει με το περίφημο fund που έφτιαξε; Αν θυμάμαι καλά είχε σκοπό να ρίξει λεφτά και στη μετοχή - πρέπει να έχει παιχτεί χοντρό παιχνίδι με τους ανάδοχους, όπως λες.
Η ΔΙΟΝ έχει φάει κι αυτή πίεση, είναι σχεδόν στα περσινά χαμηλά του Οκτώβρη - την κινούν "περίεργα" χέρια έχω την εντύπωση. Λες να αφήσει και αυτή τα videogames και να το ρίξει στον τζόγο; :)
Καλή τύχη πάντως σε ό,τι κάνεις - ήρθε η ώρα για μπάλα. Αν ήμουν σπίτι μάλλον το Barca-Inter θα έβλεπα αλλά θα βολευτώ με τον Γαύρο...
Καλό βράδυ σε όλους!
24/11 21:43  anathema_g13
Αφού Φαυλε οι ίδιες ιστοσελίδες είναι πάνω-κάτω, τι παραπάνω δίνει η ΣΕΝΤΡ;
Την κατάληξη .gr μήπως αντι για .com ή για .com/gr; Φαντάζεσαι το .gr αμέσως μετά το sportingbet;
Καλό βράδυ ξανά! :)
24/11 21:56  Ydroxoos
Βρε καλος τον Αναθεμα.Σιδερενιος φιλε
Καταρχιν μην φοβασε για το χαρτοφυλακιο σου μιας και μονο μια μετοχη εχουμε ιδια.
Στο 40% επι του συνολου μετοχες ειμαι.
ΑΛΦΑ ΑΤΕ ΕΥΡΩΒ ΟΠΑΠ ΔΕΗ ΟΤΕ ΦΟΡΘ ΙΝΤΚΑ ΔΟΛ και φυσικα οι αγαπημενες μου σοβρακοφανελες του Χατζηλουκουμα
Το ξερω οτι εκανα λιγο μεγαλουτσικη διασπορα αλλα δεν βαριεσε απο ολα να εχει το πανερι
24/11 21:59  Βασίλης Μαρκάκης
Αγαπητέ και συμπαθέστατε blogger,
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην blogογειτονιά, έστω και καθυστερημένα. Η παρουσία σου , την αναβαθμίζει και την «πλουτίζει».
Επίτρεψέ μου, σε παρακαλώ ένα σχόλιο για το αναμφίβολα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιό σου.
Την τελευταία 10ετία η αγορά είναι παραδομένη στις «ξένες» δυνάμεις. Το θεσμικό πλαίσιο αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η οικονομική συντριβή των εγχώριων lobbies, τα κατέστησε αδρανή, με αποτέλεσμα εξαιρετικές μετοχές όπως αυτές που αναφέρεις να βρίσκονται στα αζήτητα. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα. Μέχρι την πραγματική ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, οι μετοχές αυτές θα ταλαιπωρούνται και θα ταλαιπωρούν και τους μετόχους τους.
Αντιπροτείνω μέχρι τότε, μετοχές που οι κεφαλαιοποιήσεις τους , είναι ικανές να προσελκύσουν το «πέραν του Ατλαντικού» επενδυτικό ενδιαφέρον.
Με την ιδιότητα του γιατρού, θα σου ευχηθώ κι’ εγώ , ταχεία ανάρρωση.
Με εκτίμηση.
Β.Μ
( Ας ενώσουμε όλοι μαζί την εμπειρία μας. Κάτι καλό θα προκύψει.)
24/11 22:09  gerodimos
Καλά εντάξει Γιατρέ, ας πούμε ότι αυτός ο Ανάθεμα έχει εξαιρετικές εγχώριες μετοχές οι οποίες κατέστησαν αδρανείς.
Εκείνος ο Υδροχόος που έχει σώβρακα και φανέλες, φαντάζωμαι τι έχει να πάθει!
24/11 22:15  pay
Αλήθεια, εσυ που παρακολουθείς τα του ΛΛ, τι έχει κάνει με το περίφημο fund που έφτιαξε;

διάβασε τι έγραψε ο kanouchr που τον έχει άχτι τον ΛΛ :)

Με 1 dis την πείρε στα 0.65...Βλέπετε να του τρέχει από τα μπατσάκια το 1 dis?

Μονο τα extra που πρέπει να βάλει στο Λιμάνι και στην Νεοχημική για να τα στρώση του φτάνουν και αμφιβάλλω ότι τα έχει. Ένας απλός υπολογισμός μου λέει ότι ξεκίνησε με μετρητά 500εκ και κοντεύει να τα φάει όλα. Άντε να έχει κανένα 100αρίκο ακόμα αν και εγώ τον κόβω να έχει πέσει στα 50. Λέτε να βρει κανένα συνεταίρο να τον δανείσει 1 dis? Γιατί μέχρι τώρα τα έχει πάει καλά με τους συνεταιρισμούς…

Λες και τον βλάπτει να περιμένει και να τα βγάλει από το ταμπλό, πρέπει να βάλει συνεταίρο για να κάνει εκείνος κουμάντο με το 77%...

Αυτά τα έλεγε όταν είχε 500k στην τράπεζα και ήθελε 490 για την εξαγορά…Τώρα πάνε αυτά.
24/11 22:16  cornelsen
Κατ' αρχάς περαστικά για την περιπέτεια υγείας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να πω περαστικά και για τις επενδυτικές σου επιλογές:).
Αλήθεια σκέφτηκες την άλλη επιλογή, δλδ να έχεις πουλήσει τα πάντα από τις 2500; Προσωπικά πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει εκείνη η φάση που θα μάς δώσει την κορύφωση τής πτώσης που περνάμε τελευταία. Αλλά ακόμη δεν μπορώ να πω ότι είδαμε την κορύφωση αυτή. Α! συγχαρητήρια και για το θάρρος σου να εκθέτεις τις θέσεις σου, δεν είναι συνηθισμένο το φαινόμενο.
ΥΓ.: Με συγχωρείς που χρησιμοποιώ το blog σου αλλά θα το κάνω: Βασίλη Μαρκάκη κάνε κάτι για επικοινωνία/σχόλια στο δικό σου blog. Προσπάθησα να σού γράψω αλλά δεν γίνεται.
24/11 22:17  coldplay
Ρε συ anathema καταφερες και εζησες τελικα?Μπραβο γιγαντα...Απο 20 -Δεκεμβρη και μετα θα σε πηγαινω χρηματιστηριακες κοντρες...
24/11 22:53  Ydroxoos
Ξαδελφε δεν εχουμε μονο τον ανεπαναληπτο Χατζησαλια.
Εχουμε και αλλα χαρτουδακια.
Ν ατο λεμε να μην μας περνουν εντελος για βλαχαδερα
Ειπα και εγω να κανω μια κασελα(μπαουλο χωρις καπακι)και εγινε διορθωσαρα
25/11 00:54  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
coldplay
Tι θα γίνει ρε φίλε στις 20/12?
25/11 10:23  anathema_g13
Καλημέρα σε ολους!

Ydroxoos,
Ευχαριστώ φίλε. Πότε πρόλαβες και τα μάζεψες όλα αυτά; Στη ΦΟΡΘ μπήκες, βγήκες και ξαναμπήκες; Η ΔΕΗ μου φαίνεται πολύ καλή εδώ που είναι. Πολλές τράπεζες βλέπω - πας για την αντίδραση τους ε;

Βασίλης Μαρκάκης,
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια doctor! Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες. Αλλά δεν ισχύει για όλες τις μικρές. Αυτές που πάνε καλά δινουν αποδόσεις. Το θέμα είναι να αποφεύγει κανείς εκείνες που έχουν δυσανάλογα μεγάλο δανεισμό καταρχήν ή μικρό ταμείο - αυτές θα υποφέρουν. Απο τις δικές μου πρόβλημα συναλλακτικής δραστηριότητας υπάρχει σε ΛΥΚ, ΡΙΛΚΕ και ΟΛΘ. Πραγματικά μικροί τζίροι. Όλες είναι στους δείκτες FTSE πάντως - δεν είναι και άκρα περιφέρεια. Είχα τράπεζες και ΜΟΗ και ΜΠΕΛΑ. Έτρεξαν και τα έδωσα σταδιακά βλέποντας μεγαλύτερα περιθώρια σε επιλεγμένες μικρές προς τα πάνω και μικρότερα προς τα κάτω. Όλα αυτά με το σκεπτικό ότι η διόρθωση δε θα τραβήξει πολύ ακόμα βέβαια. Εκεί θα είμαι σε άσχημη θέση αλλά μπορώ να...ανταπεξέλθω. Αλήθεια, γιατί δεν ανοίγεις τα σχόλια στο blog όπως σου λέει και ο Cornelsen;

Gerodimos,
ό,τι και να πάθει τουλάχιστον θα έχει πάντα μια αλλαξιά εσωρούχα...:)

pay,
να δούμε πως θα εξελιχθεί. Το χαρτί πάντως έχει γονατίσει. Τουλάχιστον στις τιμές που παίζει μαζεύεις πολλά κομμάτια και νιώθεις μέτοχος! :)

Cornelsen,
ευχαριστώ φίλε.
Κοίταξε, το τέλειο θα ήταν να είχα πουλήσει τα πάντα μετά τις 2800. Δεν έγινε. Αυτό που κάνω είναι να πουλάω σταδιακά στα ανεβάσματα και να αγοράζω σταδιακά στα πτωτικά κομμάτια. Όχι όμως σε μικρές κινήσεις του ΧΑΑ - δεν κινούμαι τόσο βραχυπρόθεσμα. Έδωσα κομμάτια στα ψηλά αλλά όχι τόσα όσα θα έπρεπε όπως αποδείχτηκε. Αυτά τα λίγα όμως αρκούν για να ρίχνουν τη ΜΤΚ σε επίπεδα που αντέχονται οι διορθώσεις. Από την άλλη, πρώτα περιμένε κάποος την έξοδο από το μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι, μετά τη διάσπαση του λαιμού, μετά το κόψιμο του ΕΚΜΟ 200 ή κάποιου άλλου δείκτη που παρακολουθεί. Όταν πήρε αυτές τις ενδείξεις θα πουλούσε στο 2400. Από το 2400 αν πέσε
25/11 10:25  anathema_g13
(συνέχεια)
Cornelsen,
Από το 2400 αν πέσει κάτω από το 2200 τότε θα είχαν νόημα οι πωλήσεις. Αν όμως δώσει αντίδραση εκεί τότε θα είναι άχαρτος. Όλα έχουν δύο όψεις.

Coldplay,
ναι, με μεγαλειώδη ηρωισμό και αυταπάρνηση έσωσα τη ζωή μου και έδωσα όραμα στην ανθρωπότητα παλεύοντας για αυτήν με γενναιότητα! :)

Σόλων,
θα αγοράσει ο Coldplay! Οπότε μέχρι τότε θα έχει rally, χεχεχε!
25/11 10:32  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλή σου μέρα...
25/11 10:45  coldplay
Τοτε τελειωνουν οι δουλειες που εχω..και θα ασχολουμαι παλι με το ΧΑΑ ..αν και απο οτι βλεπω μαλλον θα ζησουμε το επομενο χρονικο διαστημα την πιο μαυρη εποχη στο Ελληνικο χρηματιστηριο...Ο ΓΔ πηγε κατω απο τον ΕΚΜΟ200...ενω η Αμερικη καθε μερα νεα υψηλα..οταν πεσει η Αμερικη????Αντε χαιρετω πανω απο ολα η ΥΓΕΙΑ αν ξεπουπουλιασουν τον anathema στο ΧΑΑ δν πειραζει:)
25/11 11:12  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Η γνωστή μητσοτακοάρκτος. Τι θες βρε να βάλεις κι εσύ ένα λιθαράκι στον καταποντισμό της Ντόρας? Δεν σκέφτεσαι την Κυριακή που μπορεί να πάει στην κάλπη κανένα κοπάδι ταύρων από τη γειτονιά?
25/11 12:16  anathema_g13
Coldplay,
Εννοείς το θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ; :)
Αλλά σιγά μην άφηνες υπονοούμενα για μετοχές, θα ήταν ατόπημα...Προς στιγμή νόμιζα πως κατά τις 20 του Δεκέμβρη θα έβγαινες αγοραστής...αλλά κι αυτό ατόπημα θα ήταν! :)

Σόλωνα,
μέχρι και εθελοντή στις εκλογές τον βλέπω μήπως μπορέσει και κάνει καμμιά νοθεία να βοηθήσει το σόι στην καταμέτρηση...:)

Πολύ ξύλο στις τράπεζες...
25/11 12:43  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
πολύ ξύλο πράγματι
Ίσως μου βγει λίγο bottom fishing που αποπειρώμαι...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Ιστολόγιο για να περνάει η ώρα.
Θέματα όχι μόνο οικονομικά, χρηματιστηριακά κτλ.
Πλακίτσα θα κάνουμε (όποιος θέλει δηλαδή)
...και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις